Știri

Fostul președinte al Volvo Trucks, Claes Nilsson, cooptat în conducerea Volta Trucks

Producătorul de vehicule comerciale complet electrice Volta Trucks a anunțat cooptarea lui Claes Nilsson în Consiliul său de directori.

Claes Nilsson se alătură conducerii Volta Trucks după o carieră vastă în domeniul vehiculelor comerciale la AB Volvo, unde a deținut funcția de președinte al Volvo Trucks și a fost membru al Consiliului Executiv. Anterior, el a fost responsabil pentru regiunile Volvo Trucks din Europa, America de Sud, Asia și Africa și responsabil pentru strategie, dezvoltare comercială și planificare de produse, atât la nivel regional, cât și global. De asemenea, a ocupat poziții în conducerile Volvo Financial Services, Volvo Venture Capital și ale mai multor companii din cadrul AB Volvo.

Fostul președinte al Volvo Trucks, Claes Nilsson, cooptat în conducerea Volta Trucks

Claes aduce în Consiliul de administrație o înțelegere și o cunoaștere profundă a industriei vehiculelor comerciale, inclusiv a comerțului cu amănuntul, a serviciilor post-vânzare, a lanțului de aprovizionare, a finanțării, a leasingului și a închirierii, precum și a pieței constructorilor de caroserii.

Anunțând numirea lui Claes Nilsson, Douglas Snyder, președinte al Luxor Capital Group și președinte al Consiliului de Directori al Volta Trucks, a declarat: ”Numirea lui Claes Nilsson vine la doar două luni de la cooptarea lui Karl Viktor Schaller în conducerea Volta Trucks. Aceste noi numiri consolidează și mai mult experiența profundă din cadrul Consiliului de Directori, aducând o expertiză și o validare cheie în industrie pentru companie, care se concentrează pe operațiunile sale comerciale și pe transformarea interesului inițial generat de Volta Zero în comenzi confirmate. Camioanele comandate de clienți vor fi construite la începutul acestui an pe linia noastră de producție din Steyr, Austria”.

VEZI ȘI: Volta Trucks anunță prima implementare a sistemului Trucks as a Service

”Sunt foarte impresionat de viziunea și planurile Volta Trucks de a livra vehicule comerciale electrice și de a contribui astfel la o industrie a transporturilor mai durabilă. Produsul este în mod clar un concept în premieră mondială, atât în ceea ce privește propulsia electrică, dar și siguranța șoferilor și a celorlalți participanți la trafic. Modelul operațional și viteza cu care Volta Trucks a lucrat contribuie, de asemenea, la entuziasmul meu. Aștept cu nerăbdare să sprijin compania în progresul său viitor cu experiența mea de mulți ani în industria camioanelor”, a adăugat Claes Nilsson.

Din aceeași categorie...

Back to top button