GreenZone

FPT Industrial a inaugurat o fabrică de sisteme de propulsie electrică

FPT Industrial a inaugurat astăzi noua sa fabrică de sisteme de propulsie electrică din Torino (Italia), neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Cu o suprafață de 15.000 de metri pătrați, noua fabrică își generează propria energie, cu ajutorul panourilor solare și al tehnologilor fotovoltaice și eoliene.

FPT Industrial a inaugurat o fabrică de sisteme de propulsie electrică

În plus, compania achiziționează energia suplimentară necesară doar din surse regenerabile. O suprafață internă de 6.000 de metri pătrați a fost plantată cu 100 de copaci rezistenți la secetă, care vor absorbi aproximativ 7 tone de CO2 în fiecare an.

La capacitate maximă, noua fabrică va avea aproximativ 200 de angajați și va produce 20.000 de axe electrice și peste 20.000 de pachete de baterii anual.

VEZI ȘI: FPT Industrial a prezentat un nou motor diesel de 13 litri, de 600 CP

Axele electrice vor echipa camioane grele precum modelul european Nikola Tre, lansat recent la IAA 2022. De asemenea, cutiile de transfer și pachetele de baterii compacte vor fi instalate pe vehicule comerciale ușoare și microbuze.

Noua facilitate de producție a FPT Industrial a adoptat tehnologii Industry 4.0, inclusiv depozite înalt automatizate, realitatea augmentată și virtuală, senzori inteligenți, scanere 3D, simulatoare 3D, roboți și camere cu termoviziune, pentru îmbunătățirea siguranței, sustenabilității, calității, productivității și eficienței logisticii.

Din aceeași categorie...

Back to top button