Sustenabilitate

FPT Industrial a prezentat o axă electrică nouă, cu motor de 840 kW

FPT Industrial, compania producătoare de motoare și axe a IVECO Group, a prezentat recent, la expoziția CES 2022, o axă electrică pentru camioane ce suportă motoare electrice de până la 840 kW (1.140 CP).

La CES 2022, FPT Industrial a prezentat două axe electrice (una pentru vehicule comerciale ușoare și una pentru camioane grele) și un pachet de baterii cu sistem de management al energiei personalizat pe nevoile clienților. Noile axe promit performanțe și fiabilitate extraordinare.

FPT Industrial a prezentat o axă electrică nouă, cu motor de 840 kW

Noua axă electrică cu motor integrat este adecvată pentru autotractoare 4×2 și 6×2 folosite în combinații de până la 44 de tone. Axa a fost dezvoltată în comun de Nikola, IVECO și FPT Industrial pentru modelul Nikola Tre BEV (vehicul electric cu baterii).

În decembrie 2021, primele modele Tre BEV de preserie au fost livrate clienților pentru teste în operațiuni reale. Producția de serie este programată să înceapă în 2022.

Axa a fost montată și pe prototipul Nikola Tre FCEV (vehicul electric cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen), prezentat recent. Producția de serie a modelului Tre FCEV va începe spre finalul anului 2023.

VEZI ȘI: Un camion TuSimple a parcurs fără șofer la bord 130 km pe drumuri publice (VIDEO)

În colaborare cu Microvast, o companie cu sediul în Texas specializată în încărcări ultra-rapide, FPT Industrial a început dezvoltarea și producția internă de pachete de baterii. Versiunea compactă de 37 kWh prezentată la CES 2022 este destinată vehiculelor comerciale ușoare și microbuzelor. Vor exista și versiuni cu mai multe pachete, pentru aplicații mai grele.

Gama de soluții de electrificare a FPT Industrial este completată de sistemele de management al bateriilor, personalizate pentru a prelungi durata de viață în funcție de cerințele aplicațiilor. Acestea au fost integrate după achiziția companiei Potenza Technology.

Din aceeași categorie...

Back to top button