Francezii introduc un nou decret referitor la șoferii utilitarelor ușoare

Francezii introduc un nou decret referitor la șoferii utilitarelor ușoare
Începând cu luna septembrie, în Franța a fost publicat un nou decret care face referire la șoferii vehiculelor utilitare ușoare. Conform noii legi publicate în Monitorul Oficial, sunt introduse o serie de sancțiuni extrem de mari pentru toate companiile care forțează șoferii de utilitare ușoare să petreacă timpul de odihnă în vehicule.

Amenzile fac parte din clasa a cincea de sancțiuni și se adresează persoanelor juridice. Astfel, dacă șoferii utilitarelor ușoare sunt prinși că petrec timpii de odihnă în mașini, firmele pentru care lucrează vor fi amendate.

Francezii introduc un nou decret referitor la șoferii utilitarelor ușoare

Conform noului decret, firmele sunt obligate să asigure o cameră de hotel pentru timpul obligatoriu de odihnă. Mai mult decât atât, camerele închiriate trebuie să asigure condiții bune, astfel încât siguranța și sănătatea șoferilor să fie asigurate.

De asemenea, firmele vor putea fi controlate de autorități, iar dacă acestea nu pot demonstra că șoferii au beneficiat de cele amintite mai sus vor putea fi amendate.

VEZI ȘI: Germania: Din această iarnă camioanele vor trebui echipate obligatoriu cu anvelope de iarnă pe toate axele

OTRE, una dintre organizațiile sindicale din Franța este foarte încântată de noul decret pentru care a luptat pentru a fi adoptat. Conform reprezentanților OTRE, aceasta este o măsură bună care va continua lupta împortiva transportatorilor care practică dumping-ul social și care nu respectă legislațiile țărilor în care activează.

Follow #infotrucker