Francezii introduc un nou sistem pentru monitorizarea vitezei în zona Canalului

Francezii introduc un nou sistem pentru monitorizarea vitezei în zona Canalului
Depășirea vitezei legale rămâne unul dintre motivele pentru care au loc accidentele grave, iar francezii încearcă să-i potolească pe șoferi prin diverse metode.

Acum, în zona Canalului au apărut o serie de semne rutiere care semnalizează o monitorizare a vitezei medii pe distanțe lungi. Conform semnelor rutiere, francezii vor monitoriza distanța medie de rulare pe distanța a 25, 40 sau 60 de kilometri.

De ce s-a luat această decizie? În ultimele luni, situația de la nivel internațional a dus la o serie de depășiri constante ale limitelor de viteză, motiv pentru care francezii au decis să introducă controale pe o serie de rute.

Francezii introduc un nou sistem pentru monitorizarea vitezei în zona Canalului

Scopul este acela de a monitoriza vitezele de deplasare ale participanților la trafic, dar și o încercare de a scădea viteza medie. Șoferii sunt avertizați că pe o anumită distanță vor fi verificați dacă respectă viteza de deplasare, însă nu va fi o verificare punctuală, ci o calculare a vitezei medii, astfel încât organele de ordine să se asigure că șoferii respectă legea chiar și când nu se află în bătaia camerelor video.

În apropiere de Canala au fost instalate 27 de semne care anunță această verificare a vitezei. Semnele au fost introduse pe ruta Saint-Lo – Barneville-Carteret, iar în perioada următoare vor mai fi introduse și pe rutele Avranches – Coutances și pe Saint-Hilaire-du-Harcouët către Ile-et-Vilaine.

În scurt timp, vor fi instalate și camerele video capabile să măsoare vitezele medii de rulare, iar verificarea șoferilor va fi făcută în mod aleator în funcție de oră sau de zi.

De asemenea, în următoarea perioadă, această zonă a Franței va fi împânzită și de noile radare tip „turelă”.

VEZI ȘI: Germania: În 2021, încep lucrările de construcție a 10 parcări noi pentru camioane

Noile camere integrate la nivelul acestor radare sunt produse de Mesta Fusion și integrează o tehnologie de ultimă generație capabilă să monitorizeze atât viteza vehiculelor din trafic, să îi detecteze pe cei care nu respectă culoarea roșie a semaforului, a distanței între vehicule sau pe șoferii care execută depășiri perioculoase.

Camere radar Mesta Fusion sunt echipate cu noua generație de antenă radar Doppler cu o plajă largă „3D” care poate controla simultan până la 126 de vehicule pe 8 benzi în ambele direcții de trafic.

Follow #infotrucker