EditorialȘtiri

Francezii și bulgarii au protesta împotriva creșterilor de preț la carburanți. Noi, nu!

Francezii și bulgarii au decis să protesteze împotriva creșterilor de preț la carburanți, blocând drumurile naționale și autostrăzile în cele mai importante puncte.

Astăzi, 19 noiembrie 2018, sunt anunțate noi mișcări de mobilizare în Franța la care se vor alătura transportatorii rutieri francezi, și ei afectați de creșterile de preț la carburanți.

Francezii și bulgarii au protesta împotriva creșterilor de preț la carburanți. Noi, nu!

Cetățenii Franței, a cincea țară în Uniunea Europeană în topul salariului minim (1,498.47 de euro pentru 35 de ore lucrate), respectiv, cei ai Bulgariei, țara cu cel mai mic salariu minim din UE (260.8 de euro), au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva creșterilor de preț la carburanți, care au depășit pragul psihologic de 1.5 euro/litru (Franța), respectiv 1.20 euro/litru (Bulgaria).

Mai exact, în Franța, prețul motorinei a ajuns la aproape 1.6 euro/litru, în timp ce al benzinei este de aproape 1.5 euro/litru, în timp ce în Bulgaria prețul motorinei a ajuns la aproape 1.20 euro/litru, iar al benzinei la aproape 1.19 euro/litru.

Stau și mă gândesc ce-ar fi făcut francezii în situația în care ar fi trăit în România cu salariu minim 407.9 de euro pe lună, fără infrastructură rutieră, și-ar mai fi trebui să plătească și aproximativ 1.25 euro pentru un litru de motorină.

Cu siguranță Palatul Parlamentului ar fi fost un “Point Of Interest”, căci n-aveau drumuri pe care să le blocheze.

VEZI ȘI: Șase state membre UE n-au comunicat zonele de parcare sigure pentru camioane

Pe semne că noi, românii, o ducem bine, de nu ne deranjează creșterea prețului la carburanți cu aproape 1 leu per litru în mai puțin de un an și jumătate.

Ce să-i faci, fiecare cu prioritățile lor.

Ei cu “Liberté, égalité, fraternité”, noi cu “Liberté, égalité, aia é”.

Din aceeași categorie...

Back to top button