Franța a dublat valoarea amenzilor pentru încălcarea normelor privind detașarea șoferilor

Franța a dublat valoarea amenzilor pentru încălcarea normelor privind detașarea șoferilor
Franța a dublat valoarea amenzilor pentru încălcarea normelor privind detașarea șoferilor, de la 2.000 de euro la 4.000 de euro.

La 1 martie 2019 a intrat în vigoare Legea 771/2018, care majorează valoarea amenzilor pentru încălcarea normelor privind detașarea internațională a lucrătorilor.

Franța a dublat valoarea amenzilor pentru încălcarea normelor privind detașarea șoferilor

Majorarea amenzilor pentru încălcarea normelor privind detașarea internațională a lucrătorilor în Franța afectează și șoferii de camioane străini care efectuează transport rutier internațional cu încărcare sau descărcare în Franța, ori desfășoară activități de cabotaj rutier.

VEZI ȘI: Compania VESNA GC este primul client Ford F-Max 1850 T din România

Astfel, angajatorul care nu respectă toate cerințele privind declararea detașării sau desemnarea reprezentantului va trebui să plătească o amendă de 4000 de euro pentru fiecare angajat, față de 2000 de euro cât era în 2018, iar dacă recidivează în termen de doi ani de la prima abatere, amenda va fi dublată, adică 8.000 de euro.

Sancțiunea afectează și beneficiarul transportului, dacă nu respectă obligația de supraveghere.

Amintim companiilor de transport că salariul minim în Franța este de 9.88 euro brut pe oră și faptul că au obligația de a desemna un reprezentant în Franța, care vorbește corect limba, pentru a reprezenta compania în fața autorităților.

De asemenea, în camion trebuie să existe documentația de detașare, adică o copie a declarației de detașare și a contractului de muncă sau a salarizării.

Începând cu 1 ianuarie 2017 este obligatorie completarea electronică a declarațiilor de detașare ale șoferilor în Franța, prin înregistrarea pe o platformă a Ministerului Muncii din această țară.

Follow #infotrucker