Franța a interzis pentru 48 de ore traficul de mărfuri și pasageri, din Marea Britanie

Franța a interzis pentru 48 de ore traficul de mărfuri și pasageri, din Marea Britanie
Haos spre portul Dover și terminalul Eurotunnel după ce Franța a interzis pentru cel puțin 48 de ore traficul de mărfuri și pasageri, din Marea Britanie.

De duminică, 20 decembrie, ora 24:00, Franța a interzis timp de cel puțin 48 de ore traficul pe mărfuri și persoane, din Marea Britanie.

Franța a interzis pentru 48 de ore traficul de mărfuri și pasageri, din Marea Britanie

Ca răspuns la interdicția de călătorie impusă de Franța, Eurotunnel a suspendat accesul la terminalul Folkestone pentru traficul de marfă și pasageri, începând de duminică, 20 decembrie, ora 22:00 (ora Marii Britanii).

Tot de la ora 22:00, poliția din Kent a pus în vigoare Operațiunea Stack pe M20 spre Dover, pentru a pune la coadă camioanele captive în această perturbare de trafic. Astfel, a fost închisă autostrada între intersecțiile 8 și 11A (Eurotunnel), ca „măsură de urgență”, pentru a opri orice acces de marfă în terminal.

Departamentul de Transport a declarat că aeroportul Manston (Kent) este pregătit să preia până la 4.000 de camioane pentru a ușura aglomerația din zonă.

Cei care au rezervat o călătorie după această oră au fost sfătuiți să NU călătorească spre terminal, deoarece NU vor putea trece în Franța. De altfel, secretarul pentru transporturi Grant Shapps a îndemnat, de asemenea, persoanele și transportatorii să nu meargă spre porturile din Kent, spunând că este posibil ca în această zonă să existe „perturbări semnificative”.

Puteți efectua și modifica majoritatea rezervărilor online folosind MyEurotunnel. Dacă ați rezervat un tip de bilet, puteți solicita o anulare/rambursare online la http://bit.ly/3pb7rnX.

Cursele feribot către Caen sunt, de asemenea, afectate.

⚠️ REȚINEȚI! FRONTIERA DINSPRE MAREA BRITANIE SPRE FRANȚA ESTE ÎNCHISĂ ÎN PREZENT PENTRU CEL PUȚIN 48 DE ORE ⚠️

Întrucât niciun vehicul comercial nu va putea intra în Franța din Marea Britanie pentru cel puțin următoarele 48 de ore, firmelor li se recomandă să întârzie sau chiar să anuleze trimiterea camioanelor către Dover și Eurotunnel.

Orice pasager care se îndreaptă către Marea Britanie în următoarele zile este esențial să verifice regulile pentru călătorie și cazare în Marea Britanie înainte de a face deplasarea.

VEZI ȘI: DHL se ocupa de logistica vaccinului anti COVID-19 în Saxonia Inferioară

Transportul de mărfuri în Marea Britanie dinspre Franța este permis, dar există temeri că șoferii de camioane nu vor călători pentru a evita blocarea în Marea Britanie.

Mărfurile neînsoțite, precum containerele sau remorcile pentru camioane, pot fi transportate, însă autoutilitarele ușoare și camioanele sunt interzise. Transportatorilor li se recomandă să găsească alte rute către continent.

Șeful RHA, Heather Wallace, a declarat că orice încercare de a scoate și întoarce camioane în Franța înainte de Crăciun va fi extrem de provocatoare, deoarece întârzierile vor fi foarte lungi odată cu ridicarea interdicției.

Marea Britanie izolată de Europa
Belgia, Germania, Italia, Bulgaria, Grecia, Israel, Olanda, Cehia, Suedia, Luxemburg, Portugalia, Finlanda, Croatia, Lituania, Letonia, Estonia, Elveția și Austria au anulat toate zborurile dinspre Marea Britanie, după ce a fost detectată în Olanda o nouă tulpină de SARV-CoV-2 cu o mai mare viralitate, descoperită în sudul Angliei.

Noua tulpină a virusului a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie în luna septembrie. În noiembrie, aproximativ un sfert din cazurile din Londra erau cu noua tulpină. Aceasta a atins aproape două treimi din cazuri la jumătatea lunii decembrie.

Specialiștii în sănătate cred că mutația crește capacitatea virusului de a infecta celulele, dar nu se cred că este mai mortal decât alte variante.

România a decis suspendarea zborurilor către și dinspre Marea Britanie, începând de mâine, 21 decembrie, ora 19:00, pentru o perioadă de 14 zile. Toate persoanele care sosesc în România din Marea Britanie, începând din această noapte (20 decembrie), ora 24, vor intra în carantină.

Follow #infotrucker