Știri

Franța a trimis 26 de pompieri în portul Dover pentru a ajuta autoritățile britanice

Franța a trimis 26 de pompieri în portul Dover și 10000 de teste COVID-19, pentru a ajuta autoritățile britanice să accelereze întoarcerea șoferilor de camion pe continent.

Mii de șoferi de camion își petrec Crăciunul în cabine fiind blocați în zona Kent, după ce Franța a închis pe 20 decembrie frontiera pentru traficul de pasageri și mărfuri din Marea Britanie, din cauza apariției unei noi tulpini COVID-19.

Franța a trimis 26 de pompieri în portul Dover pentru a ajuta autoritățile britanice

Odată cu redeschiderea frontierei, pe 23 decembrie, Franța le-a cerut tuturor cetățenilor, inclusiv șoferilor de camion, să prezinte un test COVID-19 negativ, nu mai vechi de 72 de ore, înainte de a traversa Canalul Mânecii.

Drept urmare, mii de șoferi de camion au petrecut deja câteva nopți dormind în cabina camioanelor, cu zero acces la minime condiții sanitare, mâncare și apă, aproape de portul Dover.

Mulți dintre ei sunt blocați și la această oră pe drumurile și autostrăzile din comitatul Kent și pe aeroportul Manston, care a fost transformat într-un loc de testare în cazul unui Brexit fără acord.

Astfel, pentru a ajuta autoritățile britanice să accelereze procesul de testare al șoferilor de camion, Franța a trimis în portul Dover o echipă de 26 de pompieri și voluntari ai apărării civile. De asemenea, francezii au livrat și 10.000 de teste COVID-19 care să fie distribuite celor care vor să treacă în Europa continentală.

VEZI ȘI: Mii de șoferi de camion petrec ziua de Crăciun în coada de la Dover

Autoritățile britanice și franceze au convenit să mențină frontiera dintre țări deschisă pe tot parcursul Crăciunului, inclusiv legăturile feroviare și maritime, pentru a ajuta șoferii de camion și cetățenii europeni să se întoarcă acasă.

Personalul care deservește terminalele feroviar și maritim au fost de acord să lucreze în timpul sărbătorilor de iarnă.

„În mod normal, închidem pe 25 decembrie, dar acum, dată fiind situația, portul va rămâne deschis”, a declarat Jean-Marc Puissesseau, președintele porturilor franceze Calais și Boulogne-sur-Mer.

Acest lucru a fost confirmat și de ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, pe contul său de Twitter, adăugând că din cele 2.367 de teste COVID-19 efectuate printre șoferii de camion, începând de joi după-amiază, doar trei au fost pozitive.

Incidența mică de cazuri COVID-19 înregistrată în rândul șoferilor de camion, ne face să spunem că măsurile excepționale impuse transportului rutier de către statul francez nu se justifică. Astfel că, acestea trebuiesc ridicate.

Închiderea temporară a frontierei de către Franța a declanșat îngrijorare în întreaga Europă, Franța fiind singurul canal major pentru comerț și călătorii între Marea Britanie și Europa continentală.

De altfel, Marea Britanie se bazează pe Franța pentru hrană în această perioadă a anului, în special fructe și legume proaspete.

Din aceeași categorie...

Back to top button