EconomicȘtiri

Fermierii francezi au blocat camioanele inmatriculate in Germania si Spania

Conform publicatiei italiene, Uomini e Trasporti, fermierii francezi din regiunea Alsacia au protestat duminica si luni prin blocarea drumurile nationale dinspre Spania si Germania, in ciuda aprobarii de catre guvernul francez a planului de finantare cu 600 de milioane de euro ca ajutor pentru fermierii aflati in dificultate.

Acestia sunt nemultumiti de prabusirea preturilor la produsele agricole. Aproximativ 12 camioane au fost nevoite sa se intoarca la granita de cand a inceput protestul, duminica seara.

In nordul Alsaciei, in apropiere de granita cu Germania, fermierii francezi au folosit tractoare pentru a bloca camioanele care transporta produse agricole nemtesti. Boicotul, care s-a incheiat luni dupa-amiaza a afectat regiunea Haute-Garonne si mai multe autostrazi – zeci de camioane din Spania fiind jefuite sau vandalizate. Tot aici au fost folosite tractoare pentru a bloca A645 pana la granita cu Spania.

Fermierii francezi au blocat camioanele inmatriculate in Germania si Spania

Diminuarea cererii din partea chinezilor si embargoul impus Rusiei datorita situatiei din Ucraina sunt cei mai importanti factorii care au tras in jos pretul principalelor produse, cum ar fi carnea de vita si de porc, lapte, fructe si legume. Paris a estimat ca aproximativ 10% din fermele franceze (in conditiile in care exista aproximativ 22.000 de profesionisti din industrie) sunt in pragul falimentului, cu o datorie totala de 1 miliard de euro.

Acest protest a venit la o saptamana dupa ce fermierii au blocat orase, drumuri si obiectivele turistice in intreaga Franta, in semn de protest fata de scaderea preturilor la produsele agricole, dand vina pe competitia straina, pe supermarketuri si distribuitori.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button