Știri

Franța aproape de o paralizie economică

Fără combustibil și împânzită de tot mai multe greve, Franța se află în fața unui moment extrem de delicat pentru economia sa, blocajul fiind iminent.

Neînțelegerile dintre guvernul socialist francez și sindicate cu privire la proiectul legii El Khomri ce se referă la reforma în muncă, subminează sistemul productiv al Franței. Luptele dintre cele două tabere par a fi un rupte dintr-un război, unde fiecare parte combatantă încercă să cucerească noi poziții inamice.

În această dimineață, poliția franceză a deblocat depozitul de combustibil din Douchy-les-Mines și din Brest. În continuare, la șase dintre cele opt rafinării din țară există un blocaj total sau parțial iar aproximativ 4.000 din cele 12.000 de stații de alimentare au rămas fără carburanți. În plus, sunt așteptați să se alăture grevei lucrătorii din transportul public și aerian.

Franța aproape de o paralizie economică

Scopul sindicatelor este de a forța guvernul să-și retragă legea ce vizează reforma pieței muncii. Astfel, cu un Campionat European de Fotbal ce bate la ușă, guvernul francez are o presiune uriașă cu atât mai mult cu cât discuțiile dintre prim-ministru Manuel Valls și Philippe Martinez liderul CGT au intrat în impas.

VEZI ȘI: Franța ia măsuri pentru a facilita distribuția carburanților

CGT, cel mai mare sindicat din Franța ce numără aproximativ 692.000 de membri, a anunțat că există un apel pentru o mobilizare generală, și că vor fi organizate întâlniri generale în toate companiile.

[pullquote align=”full” cite=”Philippe Martinez, liderul sindicatului CGT” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Suntem hotărâți să meargem până la capăt. Mobilizarea probabil o să crească, atâta timp cât guvernul refuză să discute.[/pullquote]

CGT a cerut personalului EDF, cel mai mare producător de energie electrică din Franța, să participe la grevă atât cu opriri cât și cu căderi de tensiune în rețea pentru a crește presiunea asupra guvernului.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button