Sustenabilitate

Franța: Camioanele cu biodiesel ar putea primi eticheta Crit’air 1

Camioanele alimentate cu biodiesel ar putea primi în curând eticheta ”Crit’air 1”, care permite intrarea în cele mai restrictive zone de mediu din Franța.

Informația a fost confirmată chiar de președintele Emmanuel Macron, aflat în plină campanie electorală pentru realegere.

Franța: Camioanele cu biodiesel ar putea primi eticheta Crit'air 1

Eticheta Crit’air 1 este disponibilă în prezent pentru camioanele alimentate cu gaz natural și cele hibrid plug-in. Ea ar putea fi primită și de camioanele alimentate cu biodiesel B100, carburant care permite o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de cel puțin 60%.

Vestea a fost primită cu interes atât de producătorii agricoli, cât și de companiile de transport. Acestea din urmă ar fi scutite, cel puțin temporar, de investiții în achiziția de camioane mai scumpe.

VEZI ȘI: Motor Scania de 16 litri care funcționează cu biodiesel produs din deșeuri din plastic

Majoritatea camioanelor diesel pot fi convertite relativ ieftin la funcționarea cu biodiesel. De asemenea, foarte multe dintre modelele actuale diesel pot fi alimentate cu biodiesel încă din fabrică.

În Franța, cea mai înaltă etichetă de mediu, Crit’air 0, este disponibilă doar pentru camioanele electrice cu baterii sau celulă de combustie cu hidrogen.

Din aceeași categorie...

Back to top button