Știri

Franța a crescut numărul polițiștilor în Port Calais

Recent, Guvernul francez a luat decizia să suplimenteze numărul polițiștilor din Port Calais cu încă o sută de ofițeri, datorită ultimelor tensiuni apărute între imigranții ilegali care încearcă prin orice metodă să traverseze Canalul Manecii, urcând în mod fraudulos în camioane care așteaptă la feribot și șoferii de camion.

După ciocnirile violente între imigranți și șoferii de camion din 22 octombrie poliția franceză a cerut întăriri. Astfel, efectivele poliției franceze au crescut cu 450 de polițiști trimiși pentru a proteja zona portuară și pentru a evita aglomerația numărul de mașini în așteptare pentru îmbarcare.

Cele mai recente confruntări stradale între imigranți și șoferii de camion sau între imigranții și imigranți au avut loc săptămâna trecută când o fetiță de 16 ani din Etiopia a murit după ce a fost lovită de un vehicul în timp ce încerca să traverseze autostrada ce duce spre portul Calais.

Numai în acest an, în portul Calais au fost arestați peste 7.500 de imigranți, care provin în mare parte din Eritreea, Etiopia, Sudan și Siria. Autoritățile franceze estimează că numărul imigranților ilegali a crescut recent cu aproximativ 2.000 – 2.500 pe fondul conflictelor sângeroase de pe glob.

Această situație provoacă o stare de stres continuu pentru șoferii de camion obligându-i să supravegheze vehiculul continuu cât timp staționează în zona portului, pentru a nu fi sancționați sau chiar reținuți de către autoritățile franceze sau britanice în cazul în care acestea găsesc imigranții la bordul camion.

Din aceeași categorie...

Back to top button