Știri

Franța: Declarațiile de detașare pentru vehicule sub 3,5 tone, după Legea Macron

Asociația franceză AFTRI informează că regulile de detașare ale șoferilor de vehicule comerciale ușoare (2,5-3,5 tone) în Franța nu se bazează pe Directiva UE 2020/1057, ci pe legislația națională, cu așa numita Lege Macron.

Astfel, companiile care folosesc vehicule comerciale ușoare pentru transport contracost în Franța au nevoie de un reprezentant legal în această țară.

Franța: Declarațiile de detașare pentru vehicule sub 3,5 tone, după Legea Macron

Activitățile supuse detașării șoferilor sunt transporturile bilaterale (cu plecare sau destinație în Franța) și cabotajul. Companiile care detașează șoferi trebuie să trimită o declarație de detașare prin sistemul național SIPSI înainte de începerea procesului de detașare.

Șoferul detașat trebuie să dețină la bord o copie a declarației de detașare, împreună cu contractul de angajare (netradus). Cealaltă copie a declarației de detașare este păstrată de reprezentantul companiei din Franța.

VEZI ȘI: De la 22 mai, utilitarele sub 3,5 tone implicate în transport internațional au nevoie de licență

Certificatul este valid în perioada specificată de companie, dar nu mai mult de 6 luni de la data emiterii, și poate acoperi mai multe activități de detașare.

Reprezentantul din Franța este responsabil pentru cooperarea cu autoritățile de control în timpul perioadei de detașare și până la 18 luni după încheierea călătoriei.

Regulamentul privind detașarea nu se aplică și tranzitului prin Franța.

Din aceeași categorie...

Back to top button