LegislatieȘtiri

[Franta] Decretul privind detasarea lucratorilor pe plan international

La 30 martie 2015, Guvernul francez a emis un decret care clarifica masurile impotriva detasarea ilegale de lucratori straini, inclusiv conducatorii auto, in conformitate cu Legea Savary, aprobat in luna iulie a anul trecut.

Textul legii a introdus o serie de masuri pentru combaterea concurentei neloiale si a dumpingului social, cu accent pe transportul rutier. Cu decretul din 30 martie, Guvernul francez va stabili obligatiile care urmeaza sa fie puse in aplicare in cazul detasarii lucratorilor pe plan international.

[Franta] Decretul privind detasarea lucratorilor pe plan international

Cele mai importante masuri referitoare la elaborarea documentatiei privind detasarea, cerinta de a avea un reprezentant in Franta si coresponsabilitate a celor care folosesc personal detasat in cazul documentarii neregulate. In plus, decretul reglementeaza obligatiile active specifice de control si responsabilitate.

Pentru fiecare persoana detasat, compania trebuie sa completeze si sa depuna o „declaratie de detasare” ce trebuie sa contina informatii referitoare despre lacunele din bugetul social. Tot pe aceasta tema de detasare internationala, Legea Macron (sub aprobarea Parlamentului) prevede o crestere a sanctiuni pentru utilizarea necorespunzatoare a fortei de munca, de la 150.000 la un maxim de 500.000 euro.

Decretul poate fi descarcat de AICI

Din aceeași categorie...

Back to top button