LogisticaȘtiri

Franța: Geodis amendat cu 196 milioane euro

Douăzeci de companii de transport și logistică respectiv asociații comerciale au primit o mega amendă în valoare totală de peste 700 milionane de euro din partea Agenție Antitrust din Franța.

Lista companiilor amendate de Agenției Antitrust din Franța cuprinde douăzeci de companii, inclusiv nume de marcă, precum Chronopost, DHL, FedEx, Gefco, Geodis, GLS, Norbert Dentressangle, TNT și asociația de transport TLF. Cea mai mare amendă a fost primită de Geodis, care va trebui să plăti 196 milioane de euro, fiind urmată de Chronopost (99 milioane) și DHL Express France (81 de milioane). Alte companii au obținut reduceri de peste 90%, deoarece Autoritatea a luat în considerare situația financiară dificilă cu care se confruntă.

Verdictul Autorității acoperă perioada dintre septembrie 2004 și septembrie 2010, când reprezentanții societăților implicate s-ar fi întâlnit la sediul TLF (sancționată cu 30 de mii de euro) pentru a defini politici tarifare comune și, în special, ar fi fost de acord cu supra acciza la motorină.

Franța: Geodis amendat cu 196 milioane euro

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button