Știri

Franța, Germania, Italia și Spania cer intervenția imediată a UE în transport

Italia, Germania, Franța și Spania cer intervenția imediată a UE în transport, pentru ca acesta să facă față crizei sanitare actuale, dar și pentru restabilirea ulterioară a conectivității stabile a acestuia.

Relaxarea regulilor din sectorul transporturilor în timpul pandemiei COVID-19 pentru a trece cu bine peste această perioadă este un lucru bun, însă nu toate regulile ar trebui încălcate, mai ales cele de la nivel social.

Franța, Germania, Italia și Spania cer intervenția imediată a UE în transport

Cel puțin asta au spus miniștrii transporturilor din Franța, Germania, Italia și Spania în cadrul unei scrisori comune adresate comisarului european pentru transporturi, Adina Vălean.

Totuși, semnatarii scrisorii și-au arătat îngrijorarea cu privire la relaxarea normelor care guvernează transportul, în special a timpilor de condus și odihnă, de care vor încerca să profite la maxim transportatorii din Europa Centrală și de Est.

„În ceea ce privește timpii de condus și odihnă, considerăm că deja există o serie de reguli flexibile pentru ca transportatorii să se adapteze acestei perioade speciale”, se arată în documentul semnat de cele patru state.

Tot în cadrul documentului, reprezentanții mai cer oficialilor de la Bruxelles să vină cu o listă clară în ceea ce privește principiile pe care niciun transportator, nu ar trebui să le încalce în perioada următoare.

VEZI ȘI: Adoptat de Consiliul UE, Pachetul de Mobilitate se apropie de votul final

În plus, pentru a se evita favorizarea anumitor state, cele patru state au cerut ca toate controalele de sănătate de la frontierele interne ale UE, dacă este necesar, să fie puse în aplicare în mod proporțional, transparent, nediscriminatoriu și coordonat.

De asemenea, aceștia mai susțin că siguranța șoferilor, sănătatea acestora și siguranța drumurilor, ar trebui să fie cei trei piloni pe care nicio decizie nouă nu ar trebui să-i ignore.

Nu în ultimul rând, miniștrii celor patru țări au cerut Comisiei să promoveze urgent adoptarea de măsuri puternice pentru a răspunde nevoilor pe termen scurt și mediu ale sectorului transporturilor, reamintind, de asemenea, importanța investițiilor în tranziția ecologică și în decarbonizarea sectorului.

Din aceeași categorie...

Back to top button