LegislatieȘtiri

Franța ia măsuri pentru a facilita distribuția carburanților

Pentru a facilita livrarea de combustibili în mai multor regiuni din Franța, secretarul de stat pentru transport, Alain Vidal, a publicat miercuri, 25 mai 2016, în Monitorul Oficial un decretce crește timpul de condus al celor care fac transport de combustibil cu două ore.

Pe fondul crizei carburanților declanșate de blocarea mai multor rafinării și depozite de carburant de către cei care protestează împotriva proiectului legii El Khomri, și în baza faptului că Franța a început să folosească rezerva strategică de carburanți, guvernul a luat decizia de a dat un decret ce scutește companiile ce care fac transport de produse petroliere finite să respecte normele privind timpii de conducere și de odihnă.

Astfel, decretul permite șoferilor acestor companii să depășească zilnic timpul de conducere cu maximum două ore, și, în mod evident, timpul de conducere săptămânală. Această scutire „se acordă pentru o perioadă de 24 de ore, și poate fi reînnoit până la publicarea unui nou decret care anulează această regulă”.

Franța ia măsuri pentru a facilita distribuția carburanților

Textul decretului denumit “Urgențe” a fost elaborat cu doar o zi înainte de a fi publicat în Monitorul Oficial, și este jutificat de către guvernul francez prin faptul că mișcările sociale ale angajaților a șase rafinării din cele opt ale Franței precum și cei ai depozitelor de combustibil, începute pe 17 mai 2016, au tulburat livrările de produse petroliere către mai multe regiuni din Franța, acest lucru fiind considerat un caz de urgență.

VEZI ȘI: Barum BF 200 R și BD 200 R dispinibile într-o nouă dimensiune

Cu doar două săptămâni înainte de startul Campionatului European de Fotbal, Franța se află în pragul unui blocaj social fără precedent, la nivelul întregii țări desfășurându-se ample mișcări de protest, unele dintre ele foarte viaolente.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button