ParcariȘtiri

Franța închide două parcări de camioane din cauza imigranților

Autoritățile din Franța au anunțat că vor închide temporar două parcări de pe autostrăzile A16 și A25, din cauza problemelor cauzate de imigranții ilegali.

Parcările cu probleme grave sunt cele din Saint-Laurent (Steenvoorde), de pe A25, în direcția Lille-Dunkirk, și din Grande-Synthe (Grande-Synthe), de pe A16, în direcția Dunkirk-Calais.

Franța închide două parcări de camioane din cauza imigranților

Cele două parcări din Franța se vor închide timp de două luni, începând de vineri, 9 aprilie 2021. În cele două locații s-a înregistrat o activitate extrem de ridicată a imigranților ilegali, iar autoritățile franceze nu au reușit să găsească o altă soluție mai eficientă.

Astfel, pentru a convinge imigranții și contrabandiștii să părăsească zona, camioanele nu vor mai putea parca în cele două zone cel puțin până la 8 iunie.

VEZI ȘI: Peste 200 de camioane furate lunar în Italia, în 2020

Autoritățile din Belgia au încercat în trecut aceeași metodă de mai multe ori. Totuși, de cele mai multe ori imigranții s-au întors în parcări imediat după redeschiderea acestora.

Un studiu publicat de Comisia Europeană arată că la nivelul rețelei rutiere a Uniunii Europene există un deficit de 100.000 de locuri de parcare sigure pentru camioane.

Aproximativ 75% dintre infracțiunile din timpul transportului, în special furturi de marfă, se întâmplă atunci când camioanele sunt oprite în spații de parcare nesigure. Pierderile din furtul de mărfuri în Uniunea Europeană sunt estimate la peste 8,2 miliarde de euro pe an.

Din aceeași categorie...

Back to top button