Știri

Franța intensifică controalele împotriva cabotajului ilegal

Franța intenționează să crească numărul controalelor și să aplice sancțiuni mai dure în sectorul transportului rutier, mai precis împotriva cabotajului ilegal și a dumpingului social.

Controalele ar trebui să fie consolidate în special la punctele de încărcare și descărcare, a anunțat secretarul de stat pe transport, Alain Vidalies. De asemenea, se dorește înființarea unei echipe speciale de control care să verifice camioane împotriva manipulării tahografului. În plus, este prevăzută și o înăsprirea a sancțiunilor, care merge până la imobilizarea sau confiscarea camioanelor, cu scopul de a descuraja acțiunilor ilegale.

Conform Ministerului Transporturilor din Franța, în fiecare an sunt controlate în medie peste 100.000 de vehicule comerciale de marfă din țările vecine, care a funcționat în Franța. În general, aproape 10% dintre camioanele controlate au încălcat normele privind cabotajul și au fost penalizare, ajungându-se până la interzicerea cabotajului pentru o perioadă de un an. În mai mult de 8.000 de cazuri, au fost constatate nerespectări ale perioadelor de conducere și odihnă aplicându-se astfel sancțiunile prevăzute de lege.

Franța intensifică controalele împotriva cabotajului ilegal

Ministerul subliniază angajatorul are obligația să se asigure că șoferii săi își petrec perioada de repaus săptămânal de 45 de ore, în afara vehiculului, în caz contrar, pedeapsa pentru încălcarea acestei legi este de un an închisoare și amenda de până la 30.000 de euro. Vă reamintim că legalitatea acestei metode a fost recunoscută de către Comisia Europeană. De la introducerea acestei legi până în prezent au fost descoperite aproximativ 200 de încălcări, în toate aceste cazuri fiind luat măsurile legale.

VEZI ȘI: Franța a interzis cabotajul rutier pentru o companie spaniolă

După cum am relatat și noi, în Centre-Val de Loire, prefectul a interzis unei societăți de transport de marfă cu sediul în Spania și unui operator de transport de pasageri din Belgia să mai facă cabotaj pentru un an de zile. Ambele companii sunt acuzate de încălcări repetate ale normelor privind cabotajul și a nerespectării perioadelor de condus și odihnă.

Interzicerea cabotajului pentru o perioadă de un an de zile reprezintă o parte din acțiunile guvernului în lupta împotriva concurenței ilegale, încălcări regulilor de cabotaj și a dumpingului social. De asemenea, această măsură servește inclusiv siguranței rutiere, susțin autoritățile franceze.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button