Franța intenționează să introducă o vinietă pentru camioane

Franța intenționează să introducă o vinietă pentru camioane
Ministerul Transporturilor din Franța intenționează să introducă o vinietă pentru vehiculele comerciale peste 3.5 tone care utilizează infrastructura rutieră.

După abandonarea proiectului ecotaxei (o taxă bazată pe numărul de kilometri parcurși), guvernul francez intenționează să introducă o vinietă pentru camioane – un autocolant cu o anumită valabilitate, anunță asociațiile franceze de transport rutier de mărfuri, după o întâlnire cu ministrul transporturilor, Elisabeth Borne.

Franța intenționează să introducă o vinietă pentru camioane

Conform unor informații apărute în presa franceză, prețul acesteia ar putea să se bazeze pe nivelul emisiilor de dioxid de carbon și pe caracteristicile tehnice ale fiecărui camion care utilizează infrastructura.

VEZI ȘI: Ford Transit este disponibil cu versiune de șasiu mai ușor

În prezent, nu se cunoaște valoarea pe care un transportator va trebui s-o plătească pentru o vinietă, însă FNTR susține că prețul mediu ar putea ajunge la 1.000 de euro per camion, ținând cont de faptul că guvernul intenționează să obțină cel puțin 700 de milioane anual.

Proiectul de lege va fi prezentat în luna septembrie Consiliului de Miniștri, urmând ca apoi să fie inclus în bugetul pe 2019.

Această taxă ar urma să finanțeze modernizarea infrastructurii rutiere și feroviare, ca parte a viitorului Act privind orientarea mobilității, cunoscut sub denumirea de LOM.

Follow #infotrucker