Știri

Franța menține legea salariului minim pentru șoferii de camion

Secretarul de stat pentru transporturi din Franța, Alain Vidalies, a declarat că guvernul din care face parte rămâne ferm pe poziție cu privire la menținerea legii salariului minim pentru șoferii de camion străini care operează în Franța, și asta, în ciuda anchetei făcute de Comisia Europeană.

Paris-ul nu intenționează să schimbe legea împotriva dumping-ului social făcut de companiile de transport străine, introdusă la 1 iulie, în ciuda unei prime condamnări venite din partea Bruxelles-ului.

Deși poziția Franței nu este una ușoară, Franța și-a propus să descopere schemele sofisticate de fraudă în sectorul forței de muncă, o rganizate pe o scară mare.

Franța menține legea salariului minim pentru șoferii de camion

De asemenea, ministrul francez a declarat că Italia și Belgia sunt pe aceeași lungime de undă și a cerut agenție de control europene să verifice companiile de transport străine care își crează subsidiare în Hexagon.

VEZI ȘI: Transportatorii acuză UNSAR-ul că dezinformează opinia publică

Controversata Lege Macron cere companiilor de transport străine care operează pe teritoriul Franței (cu excepția celor aflate în tranzit) să completeze o declarație de detașare.

Pentru a simplifica procedurii, Decretul 2016-1044 din 29 iulie 2016, completarea și depunerea declarației care va fi obligatorie de la 1 octombrie 2017, poate fi făcută electronic.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button