Știri

Franța menține măsurile de securitate sporite

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că Franța menţine măsurile de securitate sporite impuse de starea de urgenţă decretată după atacurile din 13 noiembrie 2015 din Paris precum și controalele la frontiere.

Vă reamintim că starea de urgență permite autorităţilor franceze să interzică circulaţia persoanelor şi să stabilească zone de protecţie şi securitate. De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate oraşele din regiunea Ile-de-France. Aceste dispoziţii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporară a sălilor de spectacol şi a locurilor de reuniuni publice, confiscarea armelor şi posibilitatea de a efectua percheziţii administrative.

Pe tot teritoriul Franţei aeroporturile şi gările rămân deschise, însă călătorii sunt rugaţi să confirme orarele de călătorie cu compania de transport, deoarece se pot înregistra întârzieri din cauza măsurilor de securitate. Şcolile funcţionează în program normal. Transportul public în Paris este operaţional, putând exista însă staţii închise sau rute modificate. Cei care sunt în Paris și folosesc mijloacele de transport public pot consulta site-ul www.ratp.fr.

Franța menține măsurile de securitate sporite

Celor care se află în regiunea pariziană le recomandăm să respecte avertismentele de siguranţă transmise de autoritățile franceze şi să manifeste vigilenţă sporită, în special în mijloacele de transport în comun, în timpul manifestaţiilor sportive, culturale, religioase şi în zonele aglomerate. Consultați presa locală şi informările transmise prin intermediul mass-media de către autorităţile franceze.

Ambasada României la Paris are program de lucru normal cu publicul şi reiterează faptul că persoanele, care deţin informaţii despre cetăţeni români aflaţi într-o situaţie de urgenţă, pot contactata misiunea diplomatică la numărul +33 (0) 68 07 13 729 sau pe adresa de email paris.consul@mae.ro.

De asemenea, vă informăm că Belgia și Germania au ridicat nivelul de alertă teroristă după ce meciurile amicale Belgia – Spania și Germania – Olanda au fost anulate în urma unor suspiciuni de atacuri cu bombă. Conform informațiilor care circulă pe Internet, se pare că poliția germană a descoperit în Hanovra, orașul în care trebuia să se desfășoare partida de fotbal, o ambulanță plină cu explozibil.

Ca de fiecare dată infotrucker.ro vă recomandă să consultați pagina de Internet www.mae.ro şi vă reaminteşte faptul că aveți la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei MAE de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Credit foto: Chicago Trubune

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button