infotraficȘtiri

Franța menține stare de urgență națională

Ca urmare a atacurilor teroriste din 13 noiembrie 2015, Franța a decis să mențină starea de urgenţă pe tot teritoriul ei, pâna la 26 mai 2016, cel puțin, conform MAE.

Starea de urgență permite autorităţilor franceze să interzică circulaţia persoanelor şi să stabilească zone de protecţie şi securitate. De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate oraşele din regiunea Ile-de-France.

Aceste dispoziţii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporară a sălilor de spectacol şi a locurilor de reuniuni publice, confiscarea armelor şi posibilitatea de a efectua percheziţii administrative.

Franța menține stare de urgență națională

Vă reamintim că pe 13 noiembrie 2015, o brigadă teroristă condusă de Salah Abdeslam a produs mai multe atacuri simultane cu arme de foc și bombe în capitala Franței, în urma cărora peste 120 de persoane și-au pierdut viața. Din pacate, în atacurile teroriste de la Paris au căzut victime și doi români, o femeie și un bărbat.

VEZI ȘI: Atacuri teroriste din Paris soldate cu peste 120 de morți și sute de răniți

Ca de fiecare dată infotrucker.ro vă recomandă să consultați pagina de Internet www.mae.ro şi vă reaminteşte faptul că aveți la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei MAE de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button