Patronate și sindicateȘtiri

Franța obligă transportatorii să denunțe șoferii care încalcă legea rutieră

Reforma din justiție în Franța include, de asemenea, o nouă regulă care obligă proprietarii companiilor de transport să raporteze angajații care comite încalcă legea la volanul camionului companie.

Asociația de transport OTRE atrage atenția cu privire la faptul că această regulă care a trecut aproape neobservată, poate atrage consecințe serioase companiilor de transport. Această obligație de informare a fost creată în ciuda bunului simț și constituie o bombă cu ceas, susțin reprezentanții OTRE. Pe de altă parte, guvernul justifică această regulă prin faptul că dorește să crească siguranța rutieră în rândul companiilor de transport.

Această regulă ridică și dificultăți de aplicare, în cazul în care încălcarea este detectată de către o cameră radar sau alte sisteme automate, devenind paradoxală în cazul în care compania intenționează să conteste posibila abatere. Cu alte cuvinte, cum ar putea aceasta să mai conteste dacă deja l-a denunțat pe cel care se presupune că a încălcat legea?

OTRE a mai ridicat o problemă legislativă privind permisul de conducere. Asociația solicită o licență dublă, un permis de conducere ca șofer privat și unul ca profesionist, astfel că, atunci când șoferul primește o sancțiune în cont personal să nu afecteze activitatea companiei. Mai simplu spus, atunci când ți se suspendă permisul când ești cu mașina personală, să nu îți fie afectată și munca.

VEZI ȘI: Exerciții de fitness pentru șoferii de cursă lungă

O prevedere similară există deja în Italia, unde atestatul de calificare profesională are propria sa alocare de puncte (20 puncte), diferite de cele ale permisului de conducere (20 puncte).

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button