EcofriendlyȘtiri

Franța oferă un bonus de 50.000 de euro pentru achiziția unui camion electric

Franța oferă un bonus de 50.000 de euro pentru achiziția unui camion electric, iar cei care vor un autobuz electric primesc 30.000 de euro.

În ultimii ani, producătorii de camioane au investit foarte mult în dezvoltarea unor modele electrice. Iar în ultimii doi ani, o serie de modele și-au făcut apariția pe piață, însă prețul acestora este cu mult mai mare decât cel al versiunilor echipate doar cu motoare cu ardere internă.

Franța oferă un bonus de 50.000 de euro pentru achiziția unui camion electric

Recent, guvernul Franței a anunțat că va acorda un bonus de 50.000 de euro companiilor care vor achiziționa un camion electric sau cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

100 de milioane de euro sunt alocate proiectului France Relance. De asemenea, guvernul din Hexagon va asigura un bonus de 30.000 de euro pentru achiziționarea unui autobuz/autocar electic sau cu hidrogen.

„Transportul rutier de călători și mărfuri joacă un rol central în viața economică și socială a țării noastre. Criza de sănătate prin care trecem a subliniat în mod special importanța transportului rutier de mărfuri atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere al satisfacerii nevoilor populației. Transportul colectiv de călători contribuie, de asemenea, intrinsec la reducerea traficului vehiculelor private și a emisiilor legate de călătorii”, subliniază Ministerul Transporturilor.

VEZI ȘI: Producția europeană de cabine Scania este lipsită complet de procese care folosesc combustibili fosili

De asemenea, noul bonus va putea fi cumulat și cu cel de amortizare în exces pentru vehiculele grele care utilizează „combustibili curați”. Acest bonus a fost prelungit și el recent până în 31 decembrie 2024.

În aceste condiții, valoarea celor două bonusuri cumulate poate ajunge până la 100.000 de euro. În următoarele săptămâni va fi publicat și un decret de punere în aplicare, iar prima evaluare a eficienței bonusului va fi efectuată în termen de 6 luni.

Din aceeași categorie...

Back to top button