Știri

Franţa a prelungit starea de urgenţă până la 15 iulie 2017

Ministerul Afacerilor Externe informează că Franța a prelungit starea de urgență impusă în urma atentatelor de la Paris și Nisa.

Vă reamintim că Franța a introdus starea de urgență prima dată în urma atentatelor de la Paris și ulterior prelungită în urma atentatului din noaptea de 14 spre 15 iulie 2016, de la Nisa. Prelungirea stării de urgenţă până la data de 15 iulie 2017, are la bază o lege adoptată de Parlamentul francez.

Franţa a prelungit starea de urgenţă până la 15 iulie 2017

Starea de urgență permite autorităţilor franceze să interzică circulaţia persoanelor şi să stabilească zone de protecţie şi securitate. De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate arealele urbane franceze.

Aceste dispoziţii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporară a sălilor de spectacol şi a locurilor de reuniuni publice, confiscarea armelor şi posibilitatea de a efectua percheziţii administrative.

Ca de fiecare dată infotrucker.ro vă recomandă să consultați pagina de Internet www.mae.ro şi vă reaminteşte faptul că aveți la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei MAE de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button