Franța reduce viteza maximă la 80 km/h pe drumurile naționale

Franța reduce viteza maximă la 80 km/h pe drumurile naționale
Guvernul francez nu cedează în fața criticilor venite din partea cluburilor auto și reduce viteza maximă la 80 km/h pe drumurile naționale.

Din dorința de a reduce numărul mare de decese rutiere, care au crescut în ultimii ani, Franța a luat decizia de a reduce viteza maximă pe drumurile naționale de la 90 km/h la 80 km/h.

Franța reduce viteza maximă la 80 km/h pe drumurile naționale

Această măsură urmează să fie aplicată începând cu 1 iulie 2018 pe drumurile cu o bandă pe sens, fără separatoare mediane și va afecta aproximativ 400.000 de kilometri de drumuri.

Nu se supun acestei măsuri drumurile cu două benzi pe fiecare sens, aici, aplicându-se în continuare viteza maximă de 90 km/h.

VEZI ȘI: Eddie Stobart a deschis a doua academie internă de pregătire a șoferilor

Conform prim-ministru francez, Edouard Philippe, scăderea vitezei la 80 km/h ar putea salva anual între 350 și 400 de vieți. În 2016, aproape 3.500 de oameni și-au pierdut viața pe drumurile din Franța – mai mult de jumătate dintre aceștia pe drumuri naționale.

Dacă trebuie să fiu nepopular să salvez vieți, atunci accept acest lucru.

Edouard Philippe, prim-ministru Franța

Măsura, considerată ca fiind una nepopulară, a stârnit un val de critici din partea asociațiilor și cluburilor auto. Potrivit unui sondaj, 59% dintre francezi sunt împotriva reducerii vitezei legale la 80 km/h pe drumurile naționale cu o bandă pe sens.

În plus, vor fi introduse sancțiuni mai drastice pentru cei care utilizează telefonul mobil la volan sau ignoră trecerea de pietoni.

Follow #infotrucker