In Focus

Franța renunță la testarea șoferilor care vin din Irlanda

Începând din această săptămână, Franța nu va mai solicita dovada unui test Covid negativ pentru șoferii de camion care vin direct din Irlanda.

Decizia a fost anunțată de guvernul irlandez la finalul săptămânii trecute. Ea se bazează pe ratele foarte mici de rezultate pozitive la testele efectuate până acum de șoferii profesioniști. Companiile din Irlanda folosesc tot mai mult transporturile directe de mărfuri din și spre porturile europene, ocolind traversarea prin Marea Britanie după Brexit, din cauza procedurilor vamale.

Franța renunță la testarea șoferilor care vin din Irlanda

Franța a introdus testarea obligatorie a șoferilor care veneau direct din Irlanda în luna ianuarie. Francezii au motivat decizia prin faptul că tulpina B.1.1.7, identificată inițial în Marea Britanie, devenise dominantă în Irlanda.

VEZI ȘI: Unde pot face șoferii de camion teste COVID în Austria

În perioada 28 ianuarie – 4 martie, 5.743 de șoferi au fost testați. Dintre aceștia, doar 14 rezultate au fost pozitive, rata de pozitivitate fiind de 0,24%. Curios este că aceasta este totuși mai mare decât cea de 0,18% la intrarea din Italia în Austria, unde testele sunt încă obligatorii.

Renunțarea la testare se aplică doar șoferilor care vin din Irlanda direct în Franța, prin intermediul noilor curse de feribot. În schimb, cei care vin din Irlanda prin Marea Britanie, pentru a continua călătoria spre Franța și Olanda, au nevoie în continuare de dovada unei test negativ.

Din aceeași categorie...

Back to top button