ȘtiriTop News

Franța I Șoferii de camion pot intra în restaurante fără certificat COVID

Șoferii de camion se află printre persoanele exceptate de la obligația de a prezenta un certificat COVID la intrarea în restaurante în Franța.

Măsura se aplică începând din această săptămână. Totuși, șoferii de camion nu trebuie să prezinte un certificat COVID, care să certifice vaccinarea, trecerea prin boală sau un test negativ recent, când vor dori să mănânce în restaurante din spațiile de servicii de pe autostrăzile din Franța.

În schimb, ei vor prezenta cardul de șofer pentru a dovedi că practică această profesie. Obiectivul excepției este ”de a le permite celor care nu au altă opțiune decât de a mânca pe drum să poată face acest lucru”.

Potrivit presei franceze de profil, măsura este una bine-venită, deoarece doar aproximativ 15% dintre șoferii de camion din Franța s-au vaccinat până în prezent. Din estimările noastre, și un cazul șoferilor români de camion proporția vaccinaților este una asemănătoare.

VEZI ȘI: 26 de patroni și șoferi arestați în Spania pentru utilizarea de tahografe manipulate

Accesul profesioniștilor activi din transporturi va fi permis în anumite restaurante. În câteva zile, lista acestor locații accesibile șoferilor de camion va fi publicată. Cel mai probabil, ea va fi foarte similară cu lista restaurantelor deschise pe autostrăzi în timpul perioadei de carantină.

Șoferii vor fi de asemenea exceptați de la prezentarea unui certificat COVID când fac livrări la restaurante și alte locații unde acest permis este obligatoriu în mod normal.

Din aceeași categorie...

Back to top button