Tehnologie

Franța și Germania au decis să construiască fabrici de baterii pentru mașinile electrice

Franța și Germania sunt două dintre statele vest europene care au decis să investească în fabrici care să producă baterii pentru viitoarele mașini electrice.

Conform analiștilor, aceste decizii vor face ca prețul vehiculelor să scadă. Așa cum era de așteptat, Franța și Germania sunt două state care vor să-și protejeze industria de rivalii care vin tot mai puternic din Asia.

Franța și Germania au decis să construiască fabrici de baterii pentru mașinile electrice

Iar anunțul făcut de cele două state vine concomitent cu livrarea făcută de Volvo Trucks în Germania: două camioane electrice vor fi introduse în flota companiei de reciclare Renova și în cea a DB Schenker.

VEZI ȘI: Franța a dublat valoarea amenzilor pentru încălcarea normelor privind detașarea șoferilor

Cele două camioane electrice fac parte din seria FL și sunt exemplare de pre-serie dezvoltate special pentru clienții care au acceptat să participe în cadrul testelor organizate de Volvo.

Revenind la fabricile de baterii, Franța a decis să investească 700 de milioane de euro, anunțul fiind făcut la câteva luni de la cel al Germaniei.

O astfel de fabrică locală cu siguranță va genera scăderi importante de costuri, iar acest lucru se va traduce și prin prețuri mai mici pentru consumatorii finali.

„Credem că introducerea unor fabrici de baterii locale gândite pentru mașinile electrice va genera o competiție puternică în segment, iar acest lucru îi vor determina pe ceilalți constructori să investească, iar prețurile vor scădea”, a declarat un analist din cadrul Fitch Solutions.

Din aceeași categorie...

Back to top button