Franța și Marea Britanie vor ridica la Calais ziduri împotriva imigranților

Franța și Marea Britanie vor ridica la Calais ziduri împotriva imigranților

Pe modelul Eurotunnel, Marea Britanie și Franța au decis să construiască la Calais un zid de patru metri înălțime pentru a ține la distanță imigranții.

Franța și Marea Britanie vor adopta un pachet de măsuri în valoare totală de 20.3 milioane euro, pentru o mai bună securitate în zona portului francez. Una din măsuri a fost confirmată de ministrul britanic pentru migrație, Robert Goodwill, care a declarat pentru publicația britanică The Guardian că, cele două țări vor ridica un zid cu înălțimea de patru metri cu scopul de a opri acțiunile imigranților stabiliți în tabăra de lângă autostrada care duce în port.

Mii de imigranți încearcă în fiecare an să treacă fraudulos în Marea Britanie urcând în sau pe camioanele care tranzitează zona.

Franța și Marea Britanie vor ridica la Calais ziduri împotriva imigranților

Zidurile de apărare împotriva imigranților vor fi construite de-o parte și de alta a drumului de acces în port Calais și vor avea un kilometru lungime. Construcția zidurilor va începe în această lună, urmând ca acestea să fie finalizate la sfârșitul acestui an.

VEZI ȘI: Volvo Trucks testează camioane autonome în mină

Zidurile vor fi construite din beton neted pentru a preveni escaladarea acestora de către migranți iar pe partea dinspre șosea vor fi decorate cu plante și flori pentru a reduce impactul vizual în zonă. Locuitorii din zona Calais critică această inițiativă, considerând  „marele zid de la Calais” inutil. Aceștia au temeri că imigranții vor ocoli zidul pentru a ajunge la camioane, fapt ce ar putea muta și tabăra.

În prezent, imigranții folosesc pietre, cărucioare și chiar copaci pentru a forța șoferii să oprească camioanele pentru a se putea urca în sau pe semiremorca acestora sau chiar în cabină.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker