Patronate și sindicateȘtiri

Franța și Polonia, dialog pe tema viitorului transportului rutier

Dezbatere privind regimul european pentru șoferii care muncesc pe internațional, este primul subiect comun important din cadrul asocierii dintre FNTR, una din principalele asociații ale transportatorilor din Franța, și ZMPD principala asociație a transportatorilor din Polonia inființată în 1957, ce are în prezent 4.700 de membri.

Cele două asociații s-au întâlnit pe data de 27 august la Paris și au abordat problemele-cheie de transport rutier, precum cabotajul, detașarea internațională a lucrătorilor din transporturi, salariul minim din Germania și noile dispoziții ale legii Macron. Pe unele probleme, asociațiile au avut poziții diferite, însă reprezentanții francezi și polonezi au cazut de acord că trebuie să se clarifice legislația europeană cu privire la transportul rutier. Este nevoie de o legislație nouă, datorită regulilor noi impuse de unele țări europene în ultimele luni, a spus un reprezentant FNTR.

Unul din aspectele asupra caruia asociațiile au cazut de acord este reglementarea muncii conducătorilor auto care lucrează pe internațional. Conform ambelor asociații pentru această categorie de lucrători trebuie introdusă o noua legislație comunitară. Acest lucru înseamnă, abordarea unor aspecte, cum ar fi salariul și asistență socială, care trebuie să aibă un nivel minim egal cu întreaga Uniune Europeană.

Franța și Polonia, dialog pe tema viitorului transportului rutier

În plus, FNTR și ZMPD sunt de părere că o astfel de lege ar trebui să fie aplicată treptat, în funcție de mai mulți parametrii.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button