Știri

Franța solicită test COVID negativ șoferilor de camion care vin din Irlanda

Pe fondul răspândirii noii tulpini de coronavirus, Franța impune și șoferilor de camion care călătoresc cu feribotul din Irlanda să prezinte la intrare un test COVID negativ.

Începând cu 28 ianuarie, Franța a extins obligația prezentării unui test COVID negativ, care anterior se aplică șoferilor de camion care veneau din Marea Britanie, și pentru șoferii de camion care călătoresc cu feribotul din Irlanda.

Franța solicită test COVID negativ șoferilor de camion care vin din Irlanda

De asemenea, șoferii de camion trebuie să prezinte la îmbarcarea pe feribot, pe lângă testul (antigen sau PCR) cu rezultat negativ, nu mai vechi de 72 de ore, și certificatul european pentru lucrătorii din transportul internațional (Anexa III) și o declarație pe proprie răspundere prin confirmă că nu are simptome asociate COVID-19, nu a intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19 în ultimele 14 zile și este de acord cu efectuarea unui test la intrarea în Franța.

VEZI ȘI: Parcurge Europa cu aparatul de bord DKV BOX EUROPE

La fel ca în cazul șoferilor de camion care intră din Marea Britanie, un test rapid (antigen) ar trebui să fie suficient. Informația a fost raportată de grupul de lucru al IRU către asociațiile de transport membre.

Din aceeași categorie...

Back to top button