LegislatieȘtiri

Franța suspendă amenzile pentru neefectuarea pauzei de 45 minute în echipaj

Conform unei publicații spaniole, singura sursă în acest moment, Franța a renunțat la sancționarea neefectuării pauzei de 45 de minute în cazul conducerii în echipaj, în urma unei plângeri depuse la Bruxelles de către Asociația de Transport și Logistică din Germania (DSLV).

Sancțiunile autorităților franceze se refereau la obligația celor doi șoferi, în cazul mersul în echipaj, de efectuarea a pauzei de 45 de minute după patru ore și jumătate de condus. După o logică mai mult decât decentă, s-a considerat că timpul de 4 ore și jumatate în care celălalt șofer nu se afla la volan nu poate fi calculat drept timp de conducere, ci timp de așteptare. De luna trecută, politia franceză a început sancționarea șoferiilor care nu realizau acest tip de repaus, bazându-se pe intrarea în vigoare a Regulamentului (UE) 165/2014.

Conform DSLV, această interpretare a normelor de control ai timpilor de conducere și repaus se datorează în realitate unei greșeli în programul de control (software) al tahografelor.

Franța suspendă amenzile pentru neefectuarea pauzei de 45 minute în echipaj

La rândul său, Ministerul de Transporturi din Franta va informa toate institutiile de stat răspunzătoare în legatura cu aceasta schimbare de interpretare a normei, în plus va verifica toate sancțiunile efectuate până în prezent. Asociatia DSLV a recomandat firmelor afectate de acest tip de sancțiuni să depună contestații pentru anularea acestora.

VEZI ȘI: Volkswagen Amarok primește un nou motor V6 turbodiesel

infotrucker.ro a cerut celor de la DSLV o poziție oficială cu privire la această problemă, însă, până la editarea acestei știri nu a fost primit niciun răspuns. Pe măsură ce acesta va veni, vom face update acestei informări.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button