EcofriendlyIn FocusPatronate și sindicateȘtiri

Franța: Transportatorii protestează împotriva modificării ecotaxei

Asociațiile de transport rutier de marfă din Franța amenință cu proteste de proporții în luna septembrie împotriva propunerii Ministerului Mediului de modificare a ecotaxei începând cu 2015. Noua taxă mai este cunoscută între transportatorii francezi ca Segotaxa – o combinație între numele ministrului mediului francez, Marie-Ségolène Royal, și ecotaxă. Aceasta prevede plata unei taxe pentru vehicule cu o greutate brută de peste 3.5 tone pentru circa 4.000 de kilometri de drumuri (cu excepția drumurilor regionale).

Această ecotaxă care se dorește a fi un mediator între transporturi, agricultură și nevoile bugetare, a stârnit nemulțumirea principalelor asociații ale cărăiși din Franța, care planifică acțiuni ample de protest. „Segotaxa este un factor care sporește dificultățile din cadrul companiilor de transport, deja lovite de criza economică, concurența neloială și de alte măsuri internaționale fiscale punitive”, afirmă asociația transportatorilor francezi FNTR în cadrul unui comunicat. De asemenea, FNTR denunță „caracterul discriminatoriu”, a noilor euroviniete, care se aplică în mod diferit în diferite regiuni ale Franței, și, astfel, între companiile de transport.

Franța: Transportatorii protestează împotriva modificării ecotaxei

Asociația OTRE își declară o opoziție puternică considerând că intenția de a aplica numai pentru 4.000 km este doar „cal troian”, deoarece se dorește extinderea ei pe toate drumurile. În plus, OTRE a estimat că veniturile – aproximativ 560 de milioane € – vor merge în mare măsură către administratorul sistemul de taxare rutieră electronică, Ecomouv. Pentru a răspunde la ceea ce transportatorii numesc „agresiune fiscal”, asociația a anunțat organizarea unei mișcări „de amploare și lungă durată” inclusiv de boicotare în zonele de taxare ale companiei Ecomouv.

Din aceeași categorie...

Back to top button