Din 2018, Franța va crește taxele de autostradă pentru a dezvolta infrastructura

Din 2018, Franța va crește taxele de autostradă pentru a dezvolta infrastructura

Ministrul Transporturilor francez, Alain Vidalies, a anunțat un plan de dezvoltare a rețelei de autostrăzi, care va fi finanțat din creșterea cu 0.3 – 0.4 la sută pe an a taxelor de autostradă.

După renunțarea la vigneta națională concepută pentru vehiculele comerciale grele, guvernul francez a decis să găsească noi resurse pentru dezvoltarea rețelei de autostrăzi, care va costa Franța aproximativ un miliard de euro.

Noul plan de mărire a rețelei de autostrăzi a fost anunțat în luna iulie, odată cu inaugurarea șantierulului la autostrada A9. La fel ca țara vecină, Italia, guvernul francez a extins contractele de cesiune ale companiilor care administrează rețeaua de autostrăzi în schimbul investițiilor, însă programul de dezvoltare al rețelei prezentat în vară se referă la investiții directe ale statului în valoare de un miliard de euro până în 2019, cu planuri de a lansa primele șantiere la sfârșitul lui 2017, care vor activa aproximativ 5.000 de locuri noi de muncă.

Din 2018, Franța va crește taxele de autostradă pentru a dezvolta infrastructura

Ministerul transporturilor francez intenționează să recupereze aceste resurse prin creșterea între 0.3 și 0.4 la sută a taxelor de autostradă în fiecare an, între 2018 și 2020, un procent care va fi adăugat la creșterile obișnuite solicitate de companiile care administrează autostrăzile.

VEZI ȘI: Transportatorii susțin că legea RCA a fost modificată peste noapte

Acest anunț făcut de Alain Vidalies, cu siguranță nu va fi pe placul asociațiilor de transport din Franța, care consideră deja o provocare grav creșterea accizelor la motorină sub pretextul finanțării investițiilor în infrastructură.

În ultimele săptămâni, chiar ministrul transporturilor francez a anunțat că, începând cu 2017, Franța va creștere acciza la motorină cu doi cenți, bani ce vor fi folosiți de Agenția de Finanțare a Infrastructurii Franceze de Transport.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker