infotrafic

Franța va majora numărul camerelor radar tip „turelă” începând cu 2019

La jumătatea anului trecut, autoritățile din Franța au introdus un radar tip „turelă”. Aplicația COYOTE promite un update cu zonele unde activează noile radare.

Reprezentanții francezi le-au nimit radare tip „turelă”, iar până în acest moment, noile aparate au reușit să surprindă o mulțime de nereguli în trafic.

Franța va majora numărul camerelor radar tip "turelă" începând cu 2019

Noile camere sunt produse de Mesta Fusion și integrează o tehnologie de ultimă generație capabilă să monitorizeze atât viteza vehiculelor din trafic, să îi detecteze pe cei care nu respectă culoarea roșie a semaforului, a distanței între vehicule sau pe șoferii care execută depășiri perioculoase.

Camere radar Mesta Fusion sunt echipate cu noua generație de antenă radar Doppler cu o plajă largă „3D” care poate controla simultan până la 126 de vehicule pe 8 benzi în ambele direcții de trafic.

Începând cu acest an, autoritățile din Franța au anunțat că vor crește numărul acestor radare, în timp ce compania producătoare spune că o să ofere și versiuni îmbunătățite (2.0).

VEZI ȘI: UNTRR solicită alocarea unui buget pentru formarea a 20.000 de șoferi profesioniști

Cu toate acestea, există și o serie de oameni care vor ca noile camere radar multifuncționale să nu „muncească” atât de mult.

În cazul de față vorbim despre cei de la COYOTE care au declarat pentru publicația franceză 01net că vor oferi un update consistent pentru aplicația de navigație. Noul update ar urma să integreze alerte pentru zonele în care activează acest radar tip „turelă”.

Din aceeași categorie...

Back to top button