Franța va redeschide zonele de odihnă, restaurantele și dușurile pentru șoferii profesioniști

Franța va redeschise zonele de odihnă, restaurantele și dușurile pentru șoferii profesioniști
Conform lui Jean-Baptiste Djebbari, sectretar de stat pentru transporturi, Franța va redeschide zonele de odihnă, restaurantele și dușurile pentru șoferii profesioniști.

În urmă cu câteva zile, sindicatele din Franța au protestat cu privire la decizia autorităților de a închide zonele de odihnă, restaurantele și cafenelele din țară, care a afectat în mod direct activitatea șoferiilor profesioniști.

Franța va redeschide zonele de odihnă, restaurantele și dușurile pentru șoferii profesioniști

La scurt timp de la această decizie, multe dintre restaurantele, zonele de odihnă și dușurile de pe autostradă din Franța s-au închis, iar șoferii profesioniști – rămași la datorie – au avut mari probleme din această cauză.

Acum, Ministerul Transporturilor din Franța vrea să revină asupra acestei decizii. Jean-Baptiste Djebbari, sectretar de stat pentru transporturi a anunțat că, în următoarele ore, Departamentul de Transport va fi publicat un decret de menținere deschisă a stațiilor de alimentare cu carburant, a zonelor de odihnă, toaletelor și restaurantelor de pe autostrăzi”.

Acesta a mai spus că în scurt timp va fi disponibilă pe Smart Bison o hartă a locurilor deschise. Astfel, șoferii profesioniști care își desfășoară activități vor cunoaște în permanență unde pot beneficia de aceste servicii.

VEZI ȘI: Despre „Stickerul Roșu” lipit la intrare în Ungaria pe camioanele cu marfă din Italia

În același timp, derogările cu privire la norma de odihnă și timpi de lucru vor rămâne active, însă șoferii vor avea nevoie în continuare de certificate care să ateste transportul. Aceste declarații sunt disponibile online astfel încât șoferii profesioniști să fie pregătiți oricând sunt opriți de organele de ordine.

Mai mult decât atât, pentru această duminică a existat o derogare cu privire la transportul de bunuri, astfel încât magazinele să poată fi reaprovizionate.

Toate aceste decizii sunt termporare și au ca scop lupta împortiva pandemiei de coronavirus COVID-19.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.