Fraudarea taxei de drum în Germania, folosind camioane pe gaz trucate

Camioane pe gaz trucate, noua metodă de fraudare a taxei de drum în Germania
Număr în creștere al transportatorilor rutieri, în special din Polonia, care utilizează camioane pe gaz trucate, pentru a frauda taxa de drum în Germania.

Scutirea de la plata taxei de drum pentru camioanele pe gaz a dus automat și la apariția fraudelor. Și la acest capitol, transportatorii rutieri din Europa de Est sunt în prim plan după ce și-au asigurat anumite facilități financiare utilizând camioane pe gaz trucate.

Fraudarea taxei de drum în Germania, folosind camioane pe gaz trucate

Aceștia declarau că au făcut conversia de la diesel la gaz și montau un rezervor suplimentar pentru gaz, dar în realitate ele erau alimentate cu motorină, acest tip de combustibil fiind mai ușor de utilizat.

Astfel, făcând declarații false au fost scutiți de plata taxelor de drum și și-au creat un avantaj financiar pe o piață extrem de competitivă. În Germania, scutirea de la plata taxei de drum pentru camioanele pe gaz (CNG și LNG) este valabilă până la finalul acestui an.

Deși nu a publicat cifrele oficiale, BAG recunoaște că în timpul controalelor rutiere a depistat camioane care în acte figurau ca rulând pe gaz, dar în realitate ele erau alimentate cu diesel. Transportatorii polonezi au fost cei care au folosit cel mai mult această metodă.

Pentru a beneficia de scutirea de taxe, în cazul vehiculelor care au trecut de la diesel la gaz, conform legislației, trebuie să existe un rezervor suplimentar de 300 de litri, pentru CNG, și de 115 kilograme pentru LNG

VEZI ȘI: Doi șoferi români și angajatorul lor au primit o amendă totală de 34.000 de euro în Danemarca

Având astfel de rezervoare montate se presupune că transportatorul are interes ca acel camion să ruleze cu combutibilul ecologic. Cei de la BAG au spus însă că în multe din cazurile întâlnite în timpul controalelor rutiere, camioanele nu aveau nicio altă modificare făcută, în afară de rezervor de gaz suplimentar montat.

Amenda în acest caz este de 240 de euro, plus recuperarea prejudiciului cauzat de neplata taxelor de drum în acel moment.

În urma acestor prime informări, Agenția Germană pentru Energie (DENA) a anunțat o serie de controale, atât pe autostrăzile pe unde astfel de camioane circulă, cât și la transportatorii care au solicitat scutiri de la plata taxei de drum pe motiv că utilizează gaz.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.