Știri

Fraude pe bursele de transport

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au finalizat urmarirea penala efectuata in cauza avand ca obiect savarsirea de catre inculpatii Balint Andrei – Ioan, Popa Auras – Genovel, Popa Eduard – Cristian si Szabo Andrei a infractiunilor de „inselaciune” si respectiv de „complicitate la infractiunea de inselaciune”.

Astfel, la data de 22 ianuarie 2015, s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatilor sus – mentionati, in baza probelor administrate in cauza pe parcursul urmaririi penale. Derularea anchetei penale s-a facut cu sprijinul autoritatilor judiciare maghiare, in baza conventiei de colaborare bilaterala transfrontaliera romano-maghiara.

Fraude pe bursele de transport

Facem precizarea ca trimiterea in judecata reprezinta o masura procesuala reglementata de Codul de procedura penala, care nu poate, in niciun caz, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie prevazut de Art.4 din Cod de procedura penala.

In perioada februarie – mai 2013, inculpatii Balint Andrei-Ioan, Popa Eduard-Cristian, Pope Auras-Genovel si Szabo Andrei au derulat o ampla activitate infractionala, in cadrul careia au indus in eroare si au prejudiciat mai multe societati comerciale din Romania si strainatate (Federatia Rusa, Polonia, Letonia, Olanda, Spania, Franta, Grecia), „deturnand” pe teritoriul Ungariei, de la traseul lor initial, in mod fraudulos, mai multe cantitati de marfa (fructe, produse cosmetice, anvelope, produse alimentare etc.) expediate sau destinate acestora, pe care si le-au insutit si le-au comercializat ulterior „la negru”.

Astfel, in vederea derularii activitatii infractionale, inculpatii au creat, in numele unei societati comerciale, conturi pe site-urile interne si internationale ale burselor de transport de marfuri (de ex., www.cargo.lt, www.bursatransport.com, www.timocom.com), obtinand in acest sens de la administratorii acestor site-uri datele de log-are (user si parola).

Mai multe informatii despre acest caz puteti citi pe BursaTransport

Din aceeași categorie...

Back to top button