ȘtiriTehnologie

Free Go Ouest se bazează pe soluțiile Transics pentru a se dezvolta

Soluția de management al flotei oferită de Transics oferă companiei de transport franceze Free Go Ouest informații mai bune despre transporturi și livrarea de bunuri. La nici doi ani de la instalarea soluției telematice și a programului TX-ECO de eco driving, Free Go Ouest a reușit, datorită creșterii productivității, să își mărească flota cu cinci noi camioane pentru transportul de produse refrigerate.

Fondată în 2007 și doi parteneri de afaceri, Free Go Ouest este o companie mijlocie care transportă produse refrigerate în regiunile de vest ale Franței și în Marea Britanie. Dacă la început cei doi parteneri erau cei care făceau livrările, acum compania are 38 de șoferi și are venituri lunare de 300.000 de euro. Flota companiei numără 17 camioane frigorifice, care circulă șase yile pe săptămână. Fiecare camion parcurge anul aproximativ 200.000 de kilometri.

Free Go Ouest se bazează pe soluțiile Transics pentru a se dezvolta

Până în 2012, Free Go Ouest nu folosea soluții de management al flotei. Conducerea companiei era nevoită să sune șoferii pentru a afla poziția lor geografică și consumul de combustibil. La rândul lor, șoferii erau nevoiți să realizeze un raport după fiecare livrare. Un alt factor care diminua eficiența companiei era managementul prost al împachetării bunurilor.

În căutarea unei soluții pentru a crește eficienta, Free Go Ouest a contactat, în 2012, mai mulți furnizori de soluții de urmărire. Compania câștigătoare a fost Transics, deoarece soluția oferită era cea mai potrivită nevoilor Free Go Ouest: follow-up al statusului livrării, localizarea camioanelor, informații despre consumul de combustibil și informații despre stilul de condus al șoferilor – toate acestea fiind oferite în timp real.

Instalarea soluției oferite de Transics a crescut productivitatea firmei, datorită eliminării sarcinilor care consumau mult timp. Astfel, acum conducerea se poate concentra pe creșterea afacerii, în timp ce șoferii au fost scutiți de sarcinile administrative. Mai mult, TX-ECO oferă informații vitale despre stilul de condus al șoferilor. Nu în ultimul rând, Free Go Ouest poate acum monitoriza toate încărcătorile, din momentul în care părăsesc depozitul și până ajung la destinație. În acest fel, riscul pierderii de paleți a fost redus la zero, în timp ce computerul TX-MAX montat la bordul camioanelor oferă companiei posibilitatea de a comunica în permanență cu clienții și de a le transmite, în orice moment, locația produselor transportate. Datorită acestor beneficii oferite de soluția Transics, Free Go Ouest a reușit, după doar un an și jumătate, să își mărească flota cu cinci noi camioane.

„Fără soluția de management a flotei, am fi pierdut în continuare timp prețios contactându-i constant pe cei 38 de șoferi iar ei ar fi realizat în continuare rapoarte după fiecare livrare. Investiția în produsele oferite de Transics a fost amortizată aproape imediat”, a declarat Gilles Ernoult, coproprietar al Free Go Ouest. “Soluția de urmărire ajută companiile similare cu a noastră să rămână agile și flexibile. Șoferii nu mai sunt nevoiți să vină la birou pentru a primi noi ordine. La rândul lor, clienții noștri apreciază faptul că le putem furniza informații în timp real despre transport”, a mai adăugat acesta.

„Know-how-ul nostru în managementul flotelor nu este doar pentru companiile mari. Suntem la fel de mândri și de bucuroși că putem ajuta și companiile mici și mijlocii să își optimizeze operațiunile”, a declarat Loïc Kervella, manager commercial al Transics Franța.

Din aceeași categorie...

Back to top button