Camioane

Freightliner eCascadia intră în producția de serie

Daimler Truck și marca sa din SUA, Freightliner, au prezentat versiunea de serie a camionului complet electric eCascadia, care va intra în producție în 2022. Livrările către clienți vor începe tot în acest an.

Din 2018, Freightliner a testat prototipurile sale electrice în operațiuni reale ale clienților, în aplicații precum livrări locale, distribuție de alimente și coletărie. Flota de test, compusă din peste 40 de modele electrice cu baterii eCascadia și eM2, a parcurs peste un milion de mile (1,6 milioane km) în aceste operațiuni.

Freightliner eCascadia intră în producția de serie

În urma procesului de dezvoltare și testare a rezultat un camion electric puternic și eficient, cu numeroase versiuni de axe și baterii. Modelul de serie Freightliner eCascadia va oferi o autonomie de până la 230 de mile (370 km). Astfel, camionul electric este ideal pentru rutele scurte (logistică finală, distribuție locală și regională și transporturi între depozite), care permit încărcarea la garaj.

Freightliner eCascadia este al treilea camion electric al Daimler Truck care va fi produs în serie, după europenele Mercedes-Benz eActros și Mercedes-Benz eEconic. Toate aceste camioane folosesc platforma ePowertrain.

VEZI ȘI: A doua generație Mercedes MirrorCam are brațele camerelor mai scurte cu 10 cm

Modelul eCascadia se bazează pe axe electrice care au integrate un motor electric, transmisia și sistemele electronice. Capul tractor poate fi folosit în combinații grele tipice continentului american, cu masă maximă de până la 37 de tone. Sunt disponibile versiuni cu un singur motor (320 CP) sau două motoare (470 CP).

Clienți pot alege dintre trei versiuni de baterie: 194 kWh, 291 kWh și 438 kWh. În funcție de versiune și capacitatea stației, încărcarea completă durează între 90 de minute și 6 ore.

Capul tractor poate fi folosit în combinații grele tipice continentului american, cu masă maximă de până la 37 de tone.

Din aceeași categorie...

Back to top button