Freightliner și Western Star aniversează 75 de ani, respectiv 50 de ani de existență

Freightliner și Western Star aniversează 75 respectiv 50 de ani de existență

În 2017, două dintre cele mai populare mărci americane de camioane aflate în portofoliul Daimler Trucks, Freightliner și Western Star, sărbătoresc 75 de ani, respectiv 50 de ani de existență.

Daimler Trucks North America (DTNA) poate privi înapoi la o istorie bogată de inovație continuă, în timpul căreia Freightliner și Western Star au devenit coloana vertebrală economică pe continentul nord american.

De la fondarea lor în 1942, respectiv în 1967, Freightliner și Western Star au pus pe drum în total aproximativ 3.200.000 de camioane, iar în prima jumătate a anului 2017, Daimler Trucks a livrat 42.300 de unități.

DTNA conduce piața camioanelor în clasele 6-8, având o cotă de piață de 40.2% în regiunea NAFTA – o dovadă clară a popularității ridicate a celor două mărci deținute.

Daimler va aniversa cele două mărci americane de camioane în cadul unui eveniment înainte de North American Commercial Vehicle Show (NACV). În cadrul celor 4 zile de târg, DTNA va expune în cadrul standului său atât modele Freightliner, cât și Western Star, Fuso Trucks, Mercedes-Benz Vans și Thomas Built Buses.

VEZI ȘI: Strategia LNG a celor de la Iveco susținută de Germania

Pe lângă ediția specială aniversară Freightliner Cascadia, DTNA va prezenta în cadrul târgului din Atlanta și noul Cascadia XT cu acoperiș mediu.

Western Star va sărbătorii cei 50 de ani de istorie cu ediții speciale limitate ale modelele 5700 XE, 4700 și 4900.

De la prima cabină din aluminiu la Inspiration Truck
În anul în care împlinește 75 de ani de existență, Freightliner a început producția noul Cascadia, cel mai conectat camion din toate timpurile, ce stabilește noi standarde industriale în soluții de conectivitate. De asemenea, este cel mai sigur și mai eficient camion Freightliner construit vreodată.

Cu o eficiență a consumului de combustibil de până la 8% și intervale de funcționare mai lungi, costul total al proprietății este unul scăzut pentru clienți.

Din punct de cedere al cererii de piață, peste jumătate din comenzile primite de Freightliner pentru camioane din Clasa 8 sunt pentru noul Cascadia, astfel că investiția Daimler de aproximativ 300 de milioane de dolari se justifică. De altfel, se așteaptă o creștere semnificativă a comenzilor, pe măsură ce vor fi lansate noi versiuni.

Freightliner oferă cea mai conectată flotă de camioane disponibilă, astăzi, peste 275.000 de camioane DTNA fiind deja online.

Inovația face parte din ADN-ul Freightliner. Atunci când fondatorul companiei, Leland James, nu a reușit să găsească un camion suficient de puternic pentru a face față condițiilor din vestul Statelor Unite, acesta a construit unul.

Freightliner a fost primul producător care a introdus cabina din aluminiu în 1942, a revoluționat industria în 1987, oferind o cabină de dormit integrată cu un acoperiș înalt, iar în 2015 a lansat primul camion autonom, Inspiration Truck.

50 de ani de robustețe și calitate fără rival
Western Star își are începuturile în industria canadiană de exploatare forestieră și industria minieră. De atunci, marca s-a stabilit ca fiind cel mai important producător de camioane grele și profesionale din regiune.

De la început, fiecare camion Western Star a fost construit manual, asigurându-se că fiecare unitate poate fi personalizată conform nevoilor specifice de utilizare.

De aceea, Western Star poate oferi camioane pentru o gamă largă de sectoare de activitate, cum ar fi construcții, industria de petrol și gaze sau minerit. Această abordare se reflectă în gama variată de produse, incluzând o gamă largă de configurații de axe, capotă sau a spațiului de dormit.

Odată cu lansarea recentă a modelului 5700XE, cel mai performant camion Western Star, respectiv a modelului 6900 MBT (Multi-Body-Transformer), marca americană a câștigăt cotă de piață în anul aniversar.

Camioanele Western Star au devenit punctul de referință pentru robustețea lor – modelul 5700 fiind vedetă într-un film de acțiune, în care joacă rolul unui robot.

Follow #infotrucker

Comentarii Facebook

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *