GreenZone

FUSO a livrat peste 250 de camioane electrice eCanter

FUSO, producătorul japonez parte a Daimler Truck, a depășit în al doilea trimestru al anului 2021 borna simbolică de 250 de camioane electrice ușoare eCanter livrate.

De la începutul producției de serie, în 2017, FUSO a livrat peste 250 de camioane electrice eCanter, către clienți din Europa, Japonia, SUA și Noua Zeelandă.

FUSO a livrat peste 250 de camioane electrice eCanter

Cu o masă maximă admisă de 7,49 tone și o autonomie de peste 100 km, FUSO eCanter este un model ideal pentru operațiuni în centrele urbane. Motorul electric are o putere de 129 kW, iar viteza maximă este limitată la 80 km/h.

Printre noutățile din acest an se numără lansarea modelului în Elveția, primul client fiind Rhyner Logistik. Compania folosește camionul electric pentru distribuție pe distanțe scurte în centrul orașului Zurich, un avantaj al eCanter fiind și că încape în parcările subterane.

Și Warburtons, cel mai mare producător de pâine din Marea Britanie, folosește din acest an un model eCanter pentru livrări către 25 de clienți diferiți, începând de la ora 4:00 dimineața, în zona centrală a orașului Manchester.

În Olanda, faimoasa berărie Heineken a primit în luna iulie o versiune modificată eCanter, cu un rezervor special de 3.000 de litri. Berăria folosește camionul pentru livrări către barurile din Amsterdam.

VEZI ȘI: Mercedes testează al doilea camion electric al mărcii, eEconic

Tot în al doilea trimestru, DB Schenker, cel mai mare client de camioane electrice FUSO, a primit alte modele eCanter din comanda de 36 de vehicule pentru 11 filiale din Europa. Două camioane au fost livrate și filialei din Milano, acestea fiind primele modele electrice FUSO din Italia.

FUSO a continuat livrările și în țara mamă Japonia. O altă premieră a fost în al doilea trimestru lansarea modelului în Noua Zeelandă.

În prezent, camioanele electrice FUSO eCanter sunt operate de clienți în 16 țări din lume: Germania, Franța, Olanda, Marea Britanie, Portugalia, Danemarca, Irlanda, Norvegia, Finlanda, Spania, Italia, Austria, Elveția, USA, Japonia și Noua Zeelandă.

Din aceeași categorie...

Back to top button