Ecofriendly

FUSO eCanter va fi comercializat și în Australia

FUSO a lansat modelul ușor eCanter și în Australia, într-o ceremonie desfășurată recent la Melbourne. Aceasta este a patra regiune majoră în care va fi vândut primul camion electric produs în serie din lume, după Japonia, Europa și SUA.

Modelele FUSO eCanter pentru Australia vor fi produse în Europa, la fabrica din Tramagal (Portugalia). Specificațiile standard sunt identice cu cele din Japonia și Europa: modelul de 7,49 tone este propulsat de un motor electric de 129 kW, cu un cuplu maxim de 285 Nm. Camionul electric are o sarcină utilă de până la 4,5 tone, iar autonomia este de aproximativ 100 km.

FUSO eCanter va fi comercializat și în Australia

Pentru a ajuta șoferii în mediul urban, vehiculul este echipat cu sisteme de siguranță precum Advanced Emergency Braking, Lane Departure Warning sau Electronic Stability Program. Înainte de lansare, camionul electric a fost testat riguros pe plan local. În cadrul testului, vehiculul a fost condus în permanență la greutatea maximă.

VEZI ȘI: Freightliner depășește Tesla în cursa pentru camionul electric al viitorului

Primele livrări către clienții din Australia sunt așteptate în următoarele câteva luni. Clienții eCanter vor fi sprijiniți de anumiți dealeri FUSO, unde pot primi sfaturi despre infrastructura de încărcare optimă sau modelele de încărcare.

Modelul a fost primit cu interes ridicat de companiile de top și autoritățile locale din Australia. În următorii ani sunt așteptate noi facilități de încărcare rapidă în această țară, care vor ajuta tranziția către vehiculele comerciale electrice cu baterii.

Din aceeași categorie...

Back to top button