Sustenabilitate

DB Schenker operează cea mai mare flotă de camioane electrice FUSO eCanter

DB Schenker Norvegia a primit recent 8 camioane electrice FUSO eCanter, care vor fi folosite pentru livrări fără emisii în Oslo.

Livrarea face parte dintr-o comandă mai mare, de 41 de camioane electrice. Alte unități FUSO eCanter au fost livrate de la începutul anului pentru filialele DB Schenker din Franța, Finlanda, Marea Britanie, Olanda, Spania și Austria.

DB Schenker operează cea mai mare flotă de camioane electrice FUSO eCanter

Cu un total de 41 de camioane eCanter, DB Schenker operează în prezent cea mai mare flotă de camioane electrice din Europa și este cel mai important client de vehicule electrice FUSO.

”Pentru DB Schenker, 2021 este un an ECO, cu o concentrare crescută pe protecția mediului. Sunt încântat că în acest an am făcut, alături de partenerul Daimler Trucks, un pas important spre obiectivul de a face doar livrări urbane fără emisii de CO2 în Europa”, a declarat Cyrille Bonjean, șeful departamentului de transport rutier al DB Schenker Europa.

În 2019, DB Schenker a deschis în capitala Norvegiei ”Oslo City Hub”. Cu o suprafață de 500 mp, depozitul este folosit pentru livrări urbane cu 40 de camioane și biciclete electrice.

VEZI ȘI: Scania va livra 15 autogunoiere electrice în Copenhaga

La nivel internațional, DB Schenker își propune să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 40% până în 2030, comparativ cu nivelul din 2006.

FUSO eCanter este primul camion electric produs de Daimler Trucks în serie mică. Lansat în 2017, modelul a fost livrat până acum clienților din Europa, Japonia și SUA. Peste 200 de vehicule eCanter sunt folosite în operațiuni în mari orașe din lume, parcurgând până acum peste 3 milioane de kilometri.

FUSO eCanter este un model proiectat pentru livrări urbane. Camionul electric de 7,49 tone oferă o autonomie de 100 de kilometri și o sarcină utilă de până la 4,5 tone. Motor electric cu magnet permanent oferă o putere de 129 kW (180 CP) și un cuplu instant de 285 Nm.

Din aceeași categorie...

Back to top button