CamioaneSustenabilitate

Futuricum a livrat primele camioane electrice cu autonomie de 500 km

Producătorul elvețian de vehicule electrice Designwerk a livrat primele camioane electrice Futuricum cu baterie de 900 kWh și autonomie de 500 km.

Acestea sunt primele autotractoare electrice pentru combinații de 40 de tone livrate în Europa. Ele vor fi folosite de companiile elevețiene Galliker Transport (logistică) și Friderici Special (transporturi grele).

Futuricum a livrat primele camioane electrice cu autonomie de 500 km

Modelele Futuricum Semi 40E livrate, bazate pe Volvo FH, au 4 pachete de baterii de câte 225 kWh fiecare. Capacitatea utilă de 765 kWh este suficientă pentru o autonomie de până la 500 km.

Astfel, gama de aplicații în care pot fi folosite camioanele electrice crește considerabil. Mai ales că puterea maximă nu este nici ea de ignorat: 500 kW (680 CP).

Construcția unui camion electric cu o autonomie atât de mare nu este însă una simplă. Bateria de 900 kWh este atât foarte grea (5,4 tone), cât și foarte voluminoasă.

VEZI ȘI: ZF eWorkX, gamă de prize de putere electrice pentru vehicule fără emisii

Astfel, producătorul a cerut și primit o aprobare de la Biroul Federal Elvețian de Drumuri pentru a putea circula pe drumurile publice cu o lungime mai mare cu 1 metru și o greutate suplimentară de 2 tone.

Producătorul elvețian Designwerk Tehnologies AG, deținut în proporție de 60% de Volvo Group, construise până acum aproape 100 de camioane electrice cu baterii de până la 680 kWh și autonomie de până la 380 km.

Recent, un camion electric de 18 tone Futuricum a stabilit un record de autonomie, parcurgând pe circuit 1.099 km.

Din aceeași categorie...

Back to top button