LogisticaȘtiri

Fuziunea dintre TNT Express cu FedEx a primit aviz pozitiv din State

Comisia Federală pentru Comerț din SUA a aprobat achiziția companiei olandeze TNT Express de către compania americană de curierat FedEx.

Potrivit Comisiei Federale pentru Comerț, autoritatea care reglementează piața din Statele Unite, fuziunea dintre compania de curierat cu sediul în Tennessee și olandezii de la TNT Express nu va afecta concurența în Statele Unite ale Americii. Companiile au anunțat în luna aprilie a acestui an, că FedEx este interesată de achiziția TNT Express în scopul de a concura mai bine în Europa. Totuși, pentru ca tranzacția de 4.4 miliarde de euro să poate fi finalizată, mai este nevoie de unda verde de la Bruxelles.

O situație mai complexă este în Uniunea Europeană, unde Comisia nu a luat încă o decizie cu privire la fuziunea celor două companii. În ultimele săptămâni, FedEx a anunțat că CE va da un aviz pozitiv, dar până în prezent de la Bruxelles nu a fost dată nicio o declarație oficială.

Fuziunea dintre TNT Express cu FedEx a primit aviz pozitiv din State

În cazul în care fuziunea este aprobat, FedEx Express va deveni al doilea cel mai mare furnizor de servicii de curierat expres din Europa, după DHL.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button