CamioaneGreenZone

Gama de camioane electrice Volvo Trucks pentru sectorul de construcții

Producătorul suedez Volvo Trucks a dezvoltat o gamă de camioane electrice de mare tonaj adaptate pentru sectorul de construcții.

Cererea de transport electric în sectorul de construcții este în creștere, cele două motoare principale fiind zonele cu emisii zero din orașe și nevoia companiilor de construcții de a îndeplini obiectivele climatice.

Gama de camioane electrice Volvo Trucks pentru sectorul de construcții

Utilizând camioane electrice, constructorii pot satisface acum cererea tot mai mare de vehicule cu un nivel de zgomot mai redus și fără emisii pe șantierele din oraș și în jurul acestora.

Prin urmare, Volvo Trucks a dezvoltat o gamă de camioane electrice de mare tonaj care permit constructorilor să treacă la un transport mai sustenabil. Acestea sunt disponibile într-o gamă largă de versiuni, cum ar fi basculante, betoniere și platforme cu macara.

„Camioanele noastre electrice pot fi adaptate pentru multe dintre aceste lucrări, ceea ce înseamnă că clienții din industria construcțiilor pot obține acum același autocamion pe care îl folosesc în prezent într-o versiune electrică, care le oferă o manevrabilitate mai bună, mai puțin zgomot și zero emisii”, explică Jessica Sandström, Global Product Manager la Volvo Trucks.

Configurate pentru o sarcină utilă și o productivitate ridicată

Noile camioane electrice Volvo Trucks pentru construcții sunt flexibile datorită diferitelor opțiuni de cabină și baterie și a unei game largi de configurații de axe. Acest lucru permite o gamă mai largă de șasiuri și opțiunea unui ampatament mai scurt, de până la 3.900 mm, care, la rândul său, oferă flexibilitate pentru a adapta camionul la cele mai diverse sarcini de construcție.

VEZI ȘI: Primele camioane cu pile de combustie Scania vor fi livrate în Elveția

Clienții pot alege pachete de baterii de la două la șase baterii pentru a se adapta la nevoile lor specifice de autonomie și încărcare. Capacitatea bateriilor este cuprinsă între 180-540 kWh.

„În ceea ce privește capacitatea bateriei, camionul poate fi adaptat la aplicația și traseul real. Neavând la bord mai multe baterii decât este necesar, capacitatea de încărcare și, prin urmare, productivitatea poate crește”, spune Jessica Sandström.

Trei opțiuni de priză de putere (PTO)

Noile camioane electrice Volvo sunt disponibile cu trei tipuri de prize de putere (PTO – Power Take Off), care permit instalarea de suprastructuri electrice sau mecanice: electrică, pe transmisie și electromecanică. Atât soluția electromecanică, cât și cea cu transmisie oferă bune oportunități de optimizare a consumului de energie și de evitare a zgomotului excesiv.

Gama de camioane electrice Volvo Trucks pentru sectorul de construcții

Volvo Trucks este singurul producător de camioane global cu o gamă completă de camioane electrice deja în producție de serie. Obiectivul companiei este ca jumătate din vânzările globale de camioane noi să fie electrice până cel târziu în 2030.

Camioanele electrice Volvo FM și FMX cu aplicații integrate pot fi echipate după cum urmează:

 • Disponibile pentru vânzare în decembrie 2022, producția de serie începe în martie 2023:
  Grup motopropulsor: 490 kW;
  Tracțiune: 3 motoare electrice;
  Baterie: 450 – 540 kWh, 5 – 6 baterii;
  Cabină: Cabină de dormit, înaltă, cabină de dormit X-high;
  Ampatament: 4.300 – 6.700 mm;
  Configurații ale punților: 4x2R, 6x2R, 6x4R, 8x2R și 8x4R;
  PTO: electrică , pe transmisie și electromecanică.
 • Disponibil pentru vânzare în februarie 2023, producția de serie începe în mai 2023:
  Grup motopropulsor: 330 kW;
  Propulsie: 2 motoare electrice;
  Baterie: 360 kWh, 4 baterii;
  Cabină: Cabină de zi;
  Ampatament: 3,900 – 6.700 mm.
 • Disponibil pentru vânzare în iunie 2023, producția de serie începe în septembrie 2023:
  Baterie: 180 – 270 kWh, 2 – 3 baterii.

Din aceeași categorie...

Back to top button